Zilversmeden

Smederij

Neem een kijkje bij de smid

zilversmederij
Birgitta square
Beleef het ambacht

Bezoek de Zilversmederij

Ontdek het geheim van de smid in de Zilversmederij. Vraag ze het hemd van het lijf. Kijk de smeden letterlijk op de vingers wanneer zij met goud en zilver de mooiste creaties maken. De smeden hebben ieder hun eigen stijl en hun werk is te koop. Natuurlijk kun je ook iets moois in opdracht laten maken.

Openingstijden

De Zilversmederij is geopend tijdens openingstijden van het museum. Het aantal smeden dat aanwezig is, kan per dag verschillen. De smederij is onderdeel van het museum en te bezoeken met een geldig entreekaartje voor het museum. In de Zilversmederij worden objecten en sieraden van de verschillende smeden gemaakt en verkocht.

Achtergrond
Extra Informatie

Achtergrond Zilversmederij

De Zilversmederij is tot stand gekomen door de samenwerking Stichting Silver in Motion, Vakschool Schoonhoven, gemeente Schoonhoven en het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. Het doel is startende zilver- en goudsmeden die afgestudeerd zijn aan de Vakschool de kans te bieden zich als (cultureel) ondernemer verder te ontwikkelen. Inmiddels is de Zilversmederij een smeltkroes van startende smeden en “oude rotten” in het vak. De bezoekers ontdekken wat het vak zilver- en goudsmeden inhoudt. Je ruikt, hoort en ziet het zilver als je de smederij binnen stapt. Dagelijks zijn smeden aan het werk. 

Ben je in opleiding, net afgestudeerd of zoek je een plek om te werken voor een of twee dagen per week? Neem contact op met ons via info@zilvermuseum.nl 


Zilversmeden
Maak kennis met

Onze Zilversmeden

Eleonore
Van architect naar goudsmid

Eleonore Meirer

Cor-web
Meester in filigrain

Cor Kuijf

DSC_0242 2
symbolisch gebruikte vormen

Zwanette Mariken

4a
organisch en creatief

Lien van der Meulen

Oud ontmoet nieuw

Sophia Zobel

Stoer en robuust

Nikki Peeters

Van oud plastic naar sieraad

Esmee Muijlwijk

Zien & Doen
Welkom in de smederij!

Wat is er te zien en doen?

Scroll naar boven