Zilversmeden

Smederij

Neem een kijkje bij de smid

zilversmederij
Birgitta square
Brigitta
Beleef het ambacht

Bezoek de Zilversmederij

Ontdek het geheim van de smid in de Zilversmederij. Vraag ze het hemd van het lijf. Kijk de smeden letterlijk op de vingers wanneer zij met goud en zilver de mooiste creaties maken. De smeden hebben ieder hun eigen stijl en verkopen en hun werk is ook te koop. Natuurlijk kun je ook iets moois in opdracht laten maken.

Openingstijden

De Zilversmederij is geopend tijdens openingstijden van het museum. Het aantal smeden dat aanwezig is, kan per dag verschillen. De smederij is onderdeel van het museum en te bezoeken met een geldig entreekaartje voor het museum. In de Zilversmederij worden objecten en sieraden van de verschillende smeden gemaakt en verkocht.

Zilversmederij
Extra Informatie

Achtergrond Zilversmederij

De Zilversmederij is tot stand gekomen door de samenwerking Stichting Silver in Motion, Vakschool Schoonhoven, gemeente Schoonhoven en het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. Het doel is startende zilver- en goudsmeden die afgestudeerd zijn aan de Vakschool de kans te bieden zich als (cultureel) ondernemer verder te ontwikkelen. Inmiddels is de Zilversmederij een smeltkroes van startende smeden en “oude rotten” in het vak. De bezoekers ontdekken wat het vak zilver- en goudsmeden inhoudt. Je ruikt, hoort en ziet het zilver als je de smederij binnen stapt. Dagelijks zijn smeden aan het werk.

Zilversmederij
Maak kennis met

Onze Zilversmeden

Eleonore
Van architect naar goudsmid

Eleonore Meirer

Cor-web
Meester in filigrain

Cor Kuijf

DSC_0242 2
symbolisch gebruikte vormen

Zwanette Mariken

4a
organisch en creatief

Lien van der Meulen

Scroll naar top