Zilvermuseum

Veelgestelde vragen

  • Ja, u kunt bij ons met uw Museumjaarkaart naar binnen.
  • U kunt bij ons ook de Museumjaarkaart kopen.
  • Ja, u kunt bij ons uw VVV cadeaubon inleveren. Wij zijn tevens een verkooppunt van VVV cadeau kaarten.

De rondleidingen zijn op afspraak en tot 20 personen per rondleiding. U krijgt een rondleiding onder begeleiding van een museumgids.
Kosten per rondleiding: € 50,- per uur tot 20 personen (prijs is exclusief entree à €12,- per persoon, Museumkaart geldig).

Reserveren en meer informatie:
De rondleidingen zijn uitsluitend op afspraak. U kunt een rondleiding boeken via het telefoonnummer 0182-385612 of via reservering@zilvermuseum.nl. Graag zien wij uw reservering tegemoet tenminste twee weken voor de gewenste datum van de rondleiding. U krijgt van ons een schriftelijke bevestiging. Voor akkoord de  bevestiging getekend retour. Wijziging in het aantal personen zijn mogelijk tot 1 week van te voren. Komt u met meer dan 20 personen? Dat is uiteraard mogelijk. Neemt u dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

  • Ja, dat kan. Voor groepen groter dan 15 personen is het raadzaam vooraf te reserveren. Dit doet u door te mailen naar reservering@zilvermuseum.nl
  • Ja, ons museum is rolstoeltoegankelijk. Er is ook een rolstoel voor gebruik aanwezig.

Jazeker, stap in de huid van de Zilversmid. Je gaat op bezoek bij de zilversmeden. Daarna ga je naar de Wereld van Zilver. Hier zie je waar zilver allemaal voor wordt gebruikt. Kraak daarna de code van de kluis en bewonder de prachtige en bijzondere collectie zilver. Vervolgens ga je zelf aan de slag in de Zilverwerkplaats. Je maakt een ring, hangertje of sleutelhanger.* Als je klaar bent met alles mag je jezelf smid van het Zilvermuseum noemen. Ga terug naar de zilversmeden en vraag om je diploma.

* Voor de wisselende tentoonstellingen zorgen wij voor een passende werkstukje voor in het Zilverwerkplaats.

Dit is mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 0182-385612 of u kunt een mail sturen naar: reserveren@zilvermuseum.nl

Het museum heeft de ANBI-status. Daardoor kunnen wij donaties en erfenissen vrij van schenk- en erfbelasting ontvangen. Als u zilver wilt schenken wordt er gekeken of het in onze collectie past. Voor informatie 0182-385612. Of kijk op onze pagina: Schenken, nalaten, legaat of doneren.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. In de Zilverlounge kun u diverse broodjes, versnaperingen en dranken kopen en nuttigen.

Nee, wij staan geen huisdieren toe in ons museum. Uitgezonderd hulphonden.

  • Kinderfeestjes op eigen gelegenheid zijn toegestaan onder bepaalde ristricties. U kunt alleen niet uw eigen eten/drinken meenemen. Voor een grote groep graag op reservering. Indien u begeleiding wilt dient u dit ook vooraf te reserveren. Reserveren doet u door te mailen naar reservering@zilvermuseum.nl. Voor informatie kunt u bellen met 0182-385612.

Voor deze vragen hebben wij elke maand een zilverspreekuur. Reserveren doet u door te mailen naar reservering@zilvermuseum.nl. Tijdens deze spreekuren kunnen er niet altijd de waardebepalingen gegeven worden, maar kunnen wij u wel doorverwijzen naar gerenommeerde veilinghuizen of taxateurs.

Voor deze vragen hebben wij elke maand een zilverspreekuur. Reserveren doet u door te mailen naar reservering@zilvermuseum.nl. Tijdens deze spreekuren kunnen er niet altijd de waardebepalingen gegeven worden, maar kunnen wij u wel doorverwijzen naar gerenommeerde veilinghuizen of taxateurs. Als u duidelijke foto's heeft van de keuren kunt u deze ook naar ons mailen: info@zilvermuseum.nl

U kunt parkeren achter het museum op het Doelenplein. In het gastvrije Schoonhoven Zilverstad kunt u op korte loopafstand van de winkelstraten gewoon gratis parkeren. Het beste kunt u de auto kwijt op één van de parkeerterreinen op slechts een paar minuten wandelen van de binnenstad (volg de P-borden vanaf de rondweg).

Wilt u toch in de binnenstad parkeren, hou dan rekening met een maximale parkeertijd van een uur en plaats een blauwe parkeerkaart achter de voorruit Bepaalde zones zijn met een blauwe parkeerschijf (1 uur parkeren).

Mocht u fouten op onze website tegenkomen, meld het ons,  wij  gaan er voor zorgen dat het aangepast wordt: info@zilvermuseum.nl

Scroll naar boven