Ontdek meer over zilver!

Onderwijs

Ambacht, geschiedenis, kunst & design

Onderwijs
Iedereen kan iets nieuws leren

Ontdek de Wereld van Zilver

Ontdek de Wereld van Zilver in het Zilvermuseum! Al meer dan 80 jaar beheert het Nederlands Zilvermuseum een unieke collectie Nederlands gebruikszilver, van 1600 tot nu. Deze collectie wordt vernieuwend gepresenteerd in prikkelende thema’s als ‘dit ben ik’, ‘opscheppers’ en ‘eeuwige roem’. Naast de prachtige voorwerpen is er ook nadrukkelijk aandacht voor het ambacht van de zilversmid in de smederij en de zilverwerkplaats. 

Voor basisscholen hebben we vijf verschillende lessen waarin telkens andere thema’s naar voren komen. De lessen sluiten aan op de leerdoelen en bevatten altijd een doe-element. Middelbare scholieren kunnen een programma op maat volgen, dit wordt afgestemd met de docent. Denk aan ontwerptekeningen bekijken en maken, aan de slag in de Zilverwerkplaats of een duik in de Nederlandse geschiedenis in de productie van zilver. 

Vakschoolstudenten hebben gratis toegang tot het museum, op aanvraag kunnen we rondleidingen verzorgen en/of lezingen over de exposities. Voor andere studenten is er de mogelijkheid met de CJP-pas te betalen. Dat laatste geldt ook voor studenten van de Kunstacademie of studenten Kunstgeschiedenis. Vraag naar de mogelijkheden. 

Scroll naar boven