ZILVERMUSEUM​

Huisregels

Welkom in het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven.

REGELS

Huisregelement

Voor iedere bezoeker willen we het bezoek zo prettig mogelijk laten verlopen. Maar we zijn ook zuinig op onze unieke collectie. Daarom gelden er huisregels.

Garderobe
Ter bescherming van de collectie mag u in het museum geen tassen of dragers voor kinderen op de rug dragen. U wordt verzocht alle paraplu’s, pakjes, tassen en handtassen groter dan 42 x 30 cm en rugdragers (van ieder formaat) in de garderobe achter te laten. Koffers, vouwfietsen en andere reisbagage worden niet geaccepteerd.

Bij de garderobe kunt u gebruikmaken van afsluitbare kluisjes.

Camera’s
Het maken van foto’s voor eigen gebruik is alleen toegestaan in de tentoonstellingsruimtes. Het gebruik van flitslicht, selfiesticks en statieven is niet toegestaan. Als het formaat van uw camera een gevaar oplevert voor de objecten of het bezoek van anderen belemmert, kan u gevraagd worden om de camera op te bergen.

Rolstoelvriendelijk
Het museum beschikt over een restaurant en is volledig rolstoel toegankelijk. Er is een rolstoel aanwezig.

Niet aanraken
Het aanraken van de collectie in het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven is niet toegestaan.

Tekenen
Het maken van tekeningen is in de tentoonstellingsruimtes toegestaan (met potlood, niet met inkt of verf) mits je schetsblok niet groter is dan 22 x 28 cm. Het gebruik maken van een schildersezel is niet toegestaan. Gebruik de vitrines, zilvertafel of de muren niet als steun of ondergrond van uw tekening.

Groepen
Schoolgroepen en groepen (v.a. 15 personen) zonder gids zijn van harte welkom om het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven te bezoeken. We stellen het zeer op prijs wanneer je dit bezoek minimaal twee weken van tevoren aanmeldt via reservering@zilvermuseum.nl. Groepsbezoek met eigen gids is niet toegestaan. Voor schoolbezoeken hebben wij educatieve programma’s. U kunt deze vinden op de website.

Gidsen
Het is voor externe gidsen niet toegestaan om rondleidingen te geven in het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. U kunt rondleidingen reserveren via reservering@zilvermuseum.nl

Telefoon
Andere bezoekers van het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven stellen het op prijs als u uw telefoon voor het betreden van de tentoonstellingsruimtes uit zet.

Eten en drinken
Het meenemen van eten of drinken naar het museum is niet toegestaan. Consumpties zijn verkrijgbaar in de Zilverlounge, deze mogen niet mee worden genomen naar de tentoonstellingsruimtes.

Verboden te roken
Roken (inclusief e-sigaretten) is overal in het museum verboden.

Huisdieren
Het meebrengen van dieren in het museum is niet toegestaan, met uitzondering van de geleidehond.

Scroll naar boven