ZILVERMUSEUM​

Exposities

Ontdek de Wereld van Zilver

Exposities
Exposities

Ontdek de Wereld van Zilver

Ontdek de Wereld van Zilver in het Nederlands Zilvermuseum in de zilverstad Schoonhoven. Al meer dan 80 jaar beheert het Nederlands Zilvermuseum een unieke collectie Nederlands gebruikszilver, van 1600 tot nu. Deze collectie wordt vernieuwend gepresenteerd in prikkelende thema’s als ‘dit ben ik’, ‘opscheppers’ en ‘eeuwige roem’. Naast de prachtige voorwerpen is er ook nadrukkelijk aandacht voor het ambacht van de zilversmid in de smederij en de zilverwerkplaats.

Naast de vaste collectie is er elke negen maanden een verrassende nieuwe expositie te zien. Vanaf 27 januari 2022 is dat Geheim van de Smid. Ook vind je regelmatig een expositie met hedendaags zilver van bekende nationale smeden/designers. Nu kun je het werk van draadkunstenaars Maja Houtman en Karin Kortenhorst bewonderen in de Zilverzaal bij de expositie Strings Attached t/m 2 oktober 2022. 

In samenwerking met de Vakschool voor goud- en zilversmeden in Schoonhoven vindt jaarlijks een expositie plaats met de meesterstukken van eindexamenkandidaten.

Scroll naar top