ZILVERMUSEUM​

Exposities

Ontdek de Wereld van Zilver

Exposities
Exposities

Ontdek de Wereld van Zilver

Ontdek de Wereld van Zilver in het Nederlands Zilvermuseum in de zilverstad Schoonhoven. Al meer dan 80 jaar beheert het Nederlands Zilvermuseum een unieke collectie Nederlands gebruikszilver, van 1600 tot nu. Deze collectie wordt vernieuwend gepresenteerd in prikkelende thema’s als ‘dit ben ik’, ‘opscheppers’ en ‘eeuwige roem’. Naast de prachtige voorwerpen is er ook nadrukkelijk aandacht voor het ambacht van de zilversmid in de smederij en de zilverwerkplaats.

Naast de vaste collectie is er elke negen maanden een verassende nieuwe expositie te zien. Vanaf 27 januari 2022 is dat het Geheim van de Smid. Ook vind je regelmatig een expositie met hedendaags zilver van bekende nationale smeden/designers, zoals Daan Brouwer, Jan van Nouhuys, Jan Matthesius en Pauline Barendse, Paul de Vries of Eelco Veenman. Maja Houtman en Karin Kortenhorst exposeren in de Zilverzaal met Strings Attached. 

In samenwerking met de Vakschool voor goud- en zilversmeden in Schoonhoven vindt jaarlijks een expositie plaats met de meesterstukken van eindexamenkandidaten. 

Scroll naar top