Zilvermuseum

Bezoek

Openingstijden, prijzen en route

zilvermuseum
Cor smederij
Kijk de smeden op de vingers in onze Zilversmederij
Bezoek het museum

Openingstijden


Dinsdag tot en met zondag: 11:00 - 17:00

Tickets kunnen online en in het museum worden gekocht. 

Op aanvraag zijn we ook buiten officiële openingstijden geopend. Gesloten: Oudejaarsdag, Nieuwjaarsdag, Koningsdag, eerste en tweede Kerstdag.

Prijzen
Al onze

Tarieven

Pinnen
Bereikbaarheid
Zo komt u bij ons

Route en parkeren

Met de auto:

Reisinformatie:
Plan uw route via Google Maps »

Parkeren:
Parkeren is in heel Schoonhoven gratis. Er zijn gedeeltes waar u een parkeerschijf dient te gebruiken, deze plaatsen zijn herkenbaar aan de blauwe lijn. De dichtstbijzijnde parkeerplaats bevindt zich op het Doelenplein. U kunt hier met de parkeerkaart één uur staan. Het middengedeelte en waar u dubbel geparkeerd kan staan is lang parkeren.

Voor lang parkeren verwijzen wij u ook naar de parkeerplaatsen richting het veer. Parkeerplaats P1 en P2. Vanaf hier is het 5 à 10 minuten lopen.

Let op: tussen 17 oktober en 25 november wordt er gewerkt aan de Haven. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw bezoek in deze periode. Het Zilvermuseum blijft voor fietsers en voetgangers gewoon bereikbaar.  

Openbaar vervoer:

Vanuit Gouda vertrekt 2x per uur een bus naar Schoonhoven (Arriva Bus 497).
Vertrektijden 12 minuten over het hele uur en 12 minuten over het halve uur.
Uitstappen bij bushalte Schoonhoven Noord (25 minuten). Vandaar is het 9 minuten lopen naar het Kazerneplein.

Vanuit Utrecht CS Jaarbeurszijde Perron C2 vertrekt een bus 2x per uur naar Schoonhoven (Syntus Streekbus 195). Vertrektijden 3 minuten voor het hele uur en 3 minuten voor het halve uur. Uitstappen bij bushalte Schoonhoven Noord (47 minuten). Vandaar is het 9 minuten lopen naar het Kazerneplein.

Vanuit Utrecht Centraal Station de intercity naar Gouda en vandaar met de bus naar Schoonhoven (52 minuten). Uitstappen bij bushalte Schoonhoven Noord. Vandaar is het 9 minuten lopen naar het Kazerneplein.

Vanuit Rotterdam Centraal vertrekt een trein 4x per uur naar Gouda en vandaar neemt u de bus naar Schoonhoven. Uitstappen bij bushalte Schoonhoven Noord. Vandaar is het 9 minuten lopen naar het Kazerneplein. Totale reistijd bedraagt +/- 50 minuten.

Het museum beschikt over een restaurant en is volledig rolstoel toegankelijk. (Rolstoel aanwezig)

Horeca
De Zilverlounge

Eten & Drinken

In de Zilverlounge van het museum kunt u terecht voor koffie, thee en fris en wat lekkers.
Tevens worden er tosti’s en belegde broodjes geserveerd. Kijk op het bord bij de balie voor het assortiment.

Speciaal voor kleine en grote groepen is er een aparte kaart in de Zilverlounge. U kunt uw bezoek aan de Wereld van Zilver uitbreiden met een lunch, borrel of High Tea. Indien u hiervan gebruik wilt maken kunt u contact met ons opnemen via reservering@zilvermuseum.nl of telefonisch 
via 0182-385612.


Scroll naar top