Tips
Tips

Wat te doen in en om Schoonhoven

In en om Schoonhoven is van alles te beleven buiten het Zilvermuseum om. Wij geven u hierbij enkele tips om erop uit te trekken als u in Schoonhoven op vakantie bent.

Van een sub huren tot een wandeling langs de Oud Hollandse Waterlinie. Een stadswandeling in Schoonhoven of dobberen op de Lek. Mogelijkheden genoeg.

 

Schoonhoven is in begin 13e eeuw ontstaan langs de rivier de Zevender, de Lange Weistraat markeert nu nog de loop van dit veenriviertje
©  21 sept  2019 Aerophoto-Schiphol Luchtfotografie


Luchtfoto Schoonhoven

Avonturenboerderij Molenwaard

Beleef het Hollandse landleven met Fien & Teun. Geniet van een uniek dagje uit bij Avonturenboerderij Molenwaard. Ontdek de activiteiten en faciliteiten op het park.

 

Voor informatie en tickets:

Avonturenboerderij Molenwaard

 

Natuurmuseum de Wielewaal

Het natuurmuseum geeft een blik op de prachtige en gevarieerde natuur van Het Groene Hart. Bijna alle opgezette dieren en vogels zijn slachtoffer van het verkeer. Door het steeds drukkere verkeer en de oprukkende bebouwing verdwijnen steeds meer unieke natuur- en cultuurlandschappen. Lou brengt met muurschilderingen de opgezette vogels en dieren weer terug in hun unieke omgeving. Hiermee wordt een sfeervol beeld gegeven van de rijke natuur om ons heen.

Voor meer info: Natuurmuseum de Wielewaal

 

De oude Apotheek!

Beleef de historie, zilver, kaas en de polder!

De Krimpenerwaard heeft zo veel moois te bieden en dat delen we graag. Een op maat gestelde ervaring volledig verzorgd door ons in samenwerking met lokale ondernemers.
Je kunt bij ons terecht voor belevenissen op maat en rondleidingen maar ook voor het afhuren van ruimtes voor verjaardagsfeestjes, jubilea, workshops, privé diner, vergaderingen en flexibele werkplekken.

Voor informatie: de oude Apotheek

SUP verhuur in de Krimpenerwaard

Brasserie Springer biedt naast heerlijk eten en mooie wijnen ook een andere service aan. SUP verhuur in de Krimpenerwaard! Je kunt bij ons een SUP huren en de prachtige omgeving van de Krimpenerwaard ontdekken. Voor Springer kun je gelijk het water op en richting de Vlist peddelen. Geniet van elkaar, van de omgeving en van het actief bezig zijn. Na de activiteit kun je genieten van een heerlijke lunch of diner bij Brasserie Springer. Er zijn ook SUParrangementen zoals de SUPicknick of SUPPEN en wijnen.

Voor informatie: Brasserie Springer

 

Ontdek de Oude Hollandse Waterlinie

De Oude Hollandse Waterlinie was bijna 350 jaar geleden onze redding in de oorlogen tegen Frankrijk. Door grote delen land onder water te zetten, kon de vijand niet verder. In het landschap zie je nog vele restanten die je zelf kunt ontdekken met activiteiten, wandel- en fietsroutes en bezoekjes aan vestingsteden, forten en andere bezienswaardigheden.

Voor informatie: Oud Hollandse Waterlinie

 

 

 

 

E-Steppi verhuur

Huur elektrische steps van Steppi-E voor jouw groepsuitje en rij het stilste rondje door het prachtige Groene Hart!

Al vanaf 19 euro huur je een elektrische step, waarmee je in de omgeving van Schoonhoven een leuke route kunt rijden. Onderweg kom je langs veenriviertjes en eeuwenoude boerderijen, door kleine dorpjes met curiosawinkeltjes en historische vestingstadjes. Of maak je eigen route! Het is zelfs mogelijk om met je groep vanaf je eigen locatie te starten en jouw eigen programma samen te stellen.

 

Voor informatie: E-Steppie

Sloep verhuur in de Krimpenerwaard

Welkom bij Huursloep! Kom gezellig een dagje varen op de leukste plek in de Krimpenerwaard. Verken de lek in één van onze sloepen, voor zowel kleine als grote groepen. Opzoek naar een activiteit voor een werkuitje, een vrijgezellenfeest, een trouwerij of omdat je gewoon wil genieten van de zon op het water? Huursloep maakt het mogelijk.

Wij bieden twee soorten sloepen aan; een 6-persoons sloep, comfortabel, makkelijk te bedienen, te besturen zonder vaarbewijs en voordelig, of de 20-persoons reddingssloep, ideaal voor grote groepen, met veel zitcomfort en de mogelijkheid om gebruik te maken van onze ervaren schipper die je overal heen brengt!

Voor informatie: Huursloep

Schoonhoven zelf

Slenter door de stad bewonder de prachtige panden met winkels en boetieks en zoek je plek voor een warm drankje.

In onze gezellige binnenstad tref je op loopafstand bijna 150 winkels met een breed assortiment.

Weekmarkt
Iedere woensdagochtend vanaf 8.00 uur is er op het Doelenplein de weekmarkt die veel bezoekers uit de regio trekt. Tot 13.00 uur kun je in de 25 kramen voor van alles terecht.

Koopavond
Na een dag werken nog even lekker shoppen? Dat kan! Op vrijdagavond tot 21.00 uur is een aantal winkels in de binnenstad geopend. Na het shoppen kun je het weekend met een hapje en een drankje beginnen in één van onze gezellige restaurants en café’s.

Winkelzondag
Iedere laatste zondag van de maand is het winkelzondag in Schoonhoven, tussen 13.00 en 17.00 uur zijn dan ca. 30 winkels in de binnenstad geopend. Naast restaurants, cafés en terrassen. De supermarkten zijn iedere zondag tussen 13.00 en 17.00 uur geopend.

Voor informatie over onze ondernemers: Inschoonhoven.nl

Verblijven in Schoonhoven

Schoonhoven en haar omgeving heeft zoveel moois te bieden dat kun je niet in één dagje bekijken. Boek daarom een nachtje overnachten in Schoonhoven bij bijvoorbeeld ons hotel Belvédère, één van de mooie Bed & Breakfasts of in de zomer op stadscamping Schoonhoven. Stuk voor stuk mooie plekken om een nachtje te verblijven!

Voor informatie: Locaties

 

 

 

 

 

 

Welkom in Gouda

Op een kwartiertje rijden met de auto en +/- 60 minuten op de fiets vanaf Schoonhoven ligt Gouda.

Gouda is wereldberoemd om haar kaas, siroopwafels, pijpen en aardewerk. De compacte historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, de grachten en de vele hofjes is een bezoek meer dan waard. Perfect te combineren vanuit Schoonhoven.

Voor informatie: In Gouda

 

 

Bronvermelding: Oscar Limahelu,
Auteursrecht: Lima Fotografie

Welkom in Oudewater

Oudewater bruist. Om de magie van Oudewater te ontdekken bezoek je de drie musea over touw, heksen en de stad, bekijk je al die mooie monumenten, slenter je langs de grachtjes, stap je een van de leuke winkeltjes binnen. Afijn, er is veel te doen en te zeker veel te zien.

Maar ook de omgeving van Oudewater leent zich ervoor om te genieten. 

Voor informatie: Oudewater

 

 

 

Welkom in Nieuwpoort

De Vesting Nieuwpoort is een van de kleinste vestingsteden van Nederland. Gelegen in Zuid-Holland aan de rivier de Lek schuin tegenover de zilverstad Schoonhoven.

Het stadhuis op de Dam is een prima startpunt om Vestingstad Nieuwpoort te ontdekken. In het oude stadhuis is thans het Historisch Museum “Het Stadhuis” gevestigd. Ieder jaar zijn daar wisselende tentoonstellingen. Er is een maquette van de vesting en vele voorwerpen uit de geschiedenis.

Voor informatie: Nieuwpoort

Scroll naar boven