Vakantie
Tijdens je vakantie naar het museum

Vakantie en feestdagen

In de schoolvakantie is er van alles te beleven. In de Zilverwerkplaats kun je altijd op eigen gelegenheid iets mooi maken! In de vakanties zijn er ook workshops. 

Speurtocht Geheim van de Smid
Houd je meer van mysterie? Ontrafel het geheim van de smid tijdens de speurtocht die bij de gelijknamige tentoonstelling hoort. Daarna ga je aan de slag in de Zilverwerkplaats. 

Aan de slag
Altijd al benieuwd geweest hoe het voelt om met zilver te werken? Naast onze vaste activiteiten, organiseren we ook speciale meivakantieworkshops. Smeed je eigen Koningsdagkroon (23 t/m 26 april) of maak een schatkistje (4 mei) om jouw geheimen in te bewaren!

 

Previous
Next
Previous
Next
MEIVAKANTIE

Koningsdagkroon & Schatkistje maken

Za 23 april t/m 26 april: Smeed je eigen kroon  €3,50 p.p.
Het is bijna Koningsdag! Tijd voor een bezoek aan de kermis en de vrijmarkt. En om het extra feestelijk te maken zet jij je eigen gemaakte kroon op. Wie maakt de mooiste of gekste kroon? Dagelijks kun je in de Zilverwerkplaats zelf aan de slag en voor €3,50 een eigen kroon smeden.

Workshop ‘Schatkistje maken’ 7,50 euro p.p.
Woensdag 4 mei om 14.00 uur

Bij de expositie Geheim van de smid ontdek je hoe een zilversmid bepaalde dingen maakt. Maar er zijn ook kneepjes van het vak die de smid geheim houdt, want dat is zijn specialiteit! Misschien heb jij ook wel geheimen of schatten die je graag wilt bewaren op een veilige plek. In deze workshop maak je een schatkistje om mee naar huis te nemen. Wat ga jij erin stoppen? De workshop duurt een ongeveer 45 minuten. Aanmelden kan door te mailen naar reservering@zilvermuseum.nl

Speciaal voor kinderen

Word jij Junior Zilversmid?

Stap in de huid van een zilversmid. Je gaat op bezoek bij de zilversmeden. Daarna ga je naar de Wereld van Zilver. Hier zie je waar zilver allemaal voor wordt gebruikt. Kraak daarna de code van de kluis en bewonder de prachtige en bijzondere collectie zilver. Dan ga je zelf aan de slag in de Zilverwerkplaats. Je maakt een ring, hangertje of sleutelhanger.* Als je klaar bent met alles, mag je jezelf smid van het Zilvermuseum noemen. Maak een foto en plaats deze op de Facebookpagina van het Zilvermuseum.

Scroll naar top