Vakantie
Tijdens je vakantie naar het museum

Vakantie en feestdagen

In de zomervakantie is er van alles te beleven. Hieronder een overzicht van de activiteiten.

Elke woensdagmiddag is er in de zomervakantie om 13.30 uur een workshop. Graag wel van te voren inschrijven, via reservering@zilvermuseum.nl. Als er plekjes over zijn kunnen die opgevuld worden. 

Naast de workshops kun je altijd in de Zilverwerkplaats terecht of de speurtocht Zilverkunst doen. Ook kun je dagelijks ‘Zilversmid voor een dag’ doen. 

 

IMG-8425
De Zilverwerkplaats

Ontdek de kunstenaar in jezelf

Woensdag 21 juli 2021, 11 augustus en 
1 september

13.30 uur met rondleiding +begeleiding + wat lekkers) €7,50

Wat is zilverkunst?
De Zilverkunst van zilversmid Jan van Nouhuys kun je bewonderen op de tweede etage, waar je ook een leuke speurtocht kan doen. Behalve dat je als smid alle technieken goed moet beheersen is het ook belangrijk om creatief te denken! Vaak begint het met een idee, dat werk je uit in een tekening en dan ga je aan de slag. Maar soms ontstaat er ook iets moois als je met materialen gaat ‘rommelen’.

Wat ga je doen?
Bij deze workshop ga je als kunstenaar aan de slag! Je krijgt materiaal en gereedschap waarmee je zelf iets kan maken, zo ontstaat je eigen ‘zilverkunst’. We begeleiden je bij de uitvoering.

Lodereindoosje maken

Woensdag 14 juli, 4 augustus en 25 augustus om 13.30 uur met rondleiding +begeleiding + wat lekkers) €7,50

Wat is een lodereindoosje?
Mensen konden zich vroeger niet altijd goed of vaak genoeg wassen. Daarom zochten ze een manier om vieze luchtjes te verdrijven. Ze maakten zelf geurig water, L’eau de Reine, dat betekent koninginnewater. In het zilveren doosje zat een nat sponsje en daarmee depte iemand zich nat en rook daarna heerlijk…

Wat ga je doen?
Bij deze workshop ga je een eigen lodereindoosje maken. Je gaat aan de slag met buigen, knippen en versieringtechnieken. Je kunt je doosje zelf voorzien van je favoriete parfum!

 

 

Bellenblaasfiguur

In de knoop met draad

Woensdag 28 juli en 18 augustus
13.30 uur met rondleiding +begeleiding + wat lekkers) €7,50

Wat doet een smid met draad?
Voor smeden is het belangrijk om met draad te leren werken. Het leuke is dat je snel iets moois maakt! Neem een kijkje in de zilversmederij waar Cor Kuijff je kan laten zien wat je allemaal kan maken met draad. Hij is expert in het maken van Zeeuwse knopen, die gebruikten mensen vroeger bij klederdracht. Elke streek had een eigen kledingstijl en sieraden.

Wat ga je doen?
Bij deze workshop maak je met draad een mooie bellenblaasvorm en daarna…blazen maar!

 

Speciaal voor kinderen

Zilversmid voor een dag

Stap in de huid van een zilversmid. Je gaat op bezoek bij de zilversmeden. Daarna ga je naar de Wereld van Zilver. Hier zie je waar zilver allemaal voor wordt gebruikt. Kraak daarna de code van de kluis en bewonder de prachtige en bijzondere collectie zilver. Je maakt kennis met onze manier van leven en eten van 1600 tot nu aan een 14 meter lange tafel. Dan ga je zelf aan de slag in de Zilverwerkplaats. Je maakt een ring, hangertje of sleutelhanger.* Als je klaar bent met alles, mag je jezelf smid van het Zilvermuseum noemen. Ga terug naar de zilversmeden en vraag om je diploma. Maak een foto en plaats deze op de Facebookpagina van het Zilvermuseum.

Scroll naar top