Kinderfeestje
Vier je verjaardag op een unieke locatie

Kinderfeestje

Vier je verjaardag in het Zilvermuseum! Wat ga je doen? Met een groepje ga je een speurtocht doen en daarna zelf aan de slag in de Zilverwerkplaats. Dit kan met of zonder begeleiding vanuit het museum. Doe de speurtocht en wordt junior zilversmid. 

Eventueel kun je het feestje uitbreiden met poffertjes en limonade in de Zilverlounge.

Zonder begeleiding:
Entree kinderen gratis (max. 4  kinderen per betalende volwassene)

Wat lekkers en drinken: reguliere prijzen.

Speurtocht : €5,50
Incl. werkje in de Zilverwerkplaats.

Voor een kinderfeestje met begeleiding: Neem contact op met Mineke of Lisette via info@zilvermuseum.nl

Vier je feestje in het museum!
Speciaal voor kinderen

Zilversmid voor een dag

Stap in de huid van een zilversmid. Je gaat op bezoek bij de zilversmeden. Daarna ga je naar de Wereld van Zilver. Hier zie je waar zilver allemaal voor wordt gebruikt. Kraak daarna de code van de kluis en bewonder de prachtige en bijzondere collectie zilver. Je maakt kennis met onze manier van leven en eten van 1600 tot nu aan een 14 meter lange tafel. Dan ga je zelf aan de slag in de Zilverwerkplaats. Je maakt een ring, hangertje of sleutelhanger.* Als je klaar bent met alles, mag je jezelf smid van het Zilvermuseum noemen. Ga terug naar de zilversmeden en vraag om je diploma. Maak een foto en plaats deze op de Facebookpagina van het Zilvermuseum.

Het project komt het best tot zijn recht wanneer alle drie de stappen volledig worden doorlopen. Maar een leerkracht kan bijvoorbeeld door tijdgebrek er ook voor kiezen om wat minder (grote) bouwstenen te gebruiken. De verschillende lessen sluiten aan bij de bestaande kerndoelen binnen het Primair Onderwijs.
Scroll naar boven