Activiteiten

Kerstvakantie workshop: maak een sneeuwbol

Op 10 december is het Nederlands Zilvermuseum vanwege de Nacht van het Zilver geopend tot 00:00. Volg een van de speciale rondleidingen of doe een workshop in de Zilverwerkplaats.

Prikkelarm Museumbezoek

museumbezoek Beeld: Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven Op zoek naar Een prikkelarm museumbezoek? Op donderdag 23 november, van 9.00 tot en met 10.45 uur, kun je het Nederlands Zilvermuseum in een prikkelarme omgeving ervaren. Een bezoek aan het museum is niet voor iedereen even aangenaam door de hoeveelheid aan prikkels van geluid, beeld, fel licht en drukte. Tijdens …

Prikkelarm Museumbezoek Lees verder »

Workshop Tingieten

Workshop Tingieten 19 november 2023 Workshop Tingieten voor volwassenen Tin in het Zilvermuseum? Ja, inderdaad, tin in het Zilvermuseum! Een beetje mooi oppoetsen en het materiaal is bijna niet te onderscheiden van zilver. In de expositie ‘Tin Ten Toon’ onthullen we de veelzijdigheid van het materiaal. Van pispotten tot soldaten en van gedekte tafels tot …

Workshop Tingieten Lees verder »

Jongerenproject Sprekend Zilver

Geniet van een familiemiddag in het Nederlands Zilvermuseum! Ontdek de expositie ‘Lot uit de Loterij’ met een verhalenverteller, speurtocht en workshop.

Maak een boerderijdier

In de Zilverwerkplaats ontdek je het vak van de smid. Leer te werken met metaaldraad en maak je een boerderijdier. Het maken van een boerderijdier kost 3,50 per kind (excl. entree) en is te doen op eigen gelegenheid.

Uitslag trekking Lot uit de Loterij

Van 16 februari t/m 24 september 2023 is in het Nederlands Zilvermuseum de tentoonstelling ‘Lot uit de Loterij’ te zien. Loterijen waren een vorm van crowdfunding avant la lettre in de 16e en 17e eeuw. In de traditie van de loterijen van vroeger organiseert het Zilvermuseum een loterij tijdens de tentoonstellingsperiode met opbrengst voor PostCovidNL. Deelnemers maken kans op een zilveren schaal van Thalen & Thalen met gedicht van polderdichter Jorris Hoste.

Workshop in de Smederij

Maak een persoonlijk sieraad in de Smederij van het Zilvermuseum onder begeleiding van een professionele goudsmid. Samen met de smid ontdek je gevorderde technieken, zoals zagen, schuren, solderen en smelten.

Arrangement voor oldtimerclubs

Weleens gedacht aan een toertocht naar het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven en de prachtige Krimpenerwaard? Wij denken graag met u mee om van uw toertocht een complete beleving te maken.

Weekend van de Wetenschap

Op 2 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Ontdek de bijzondere eigenschappen van zilver tijdens een leuke workshop in het Zilvermuseum!

Scroll naar boven