Onderwijs
Educatie

Leuke opdrachten voor thuis of BSO

Het Zilvermuseum heeft vier lessen gemaakt voor op school, thuis of op de BSO, waarmee leerlingen aan de slag kunnen met een leuke opdracht voor kunst, cultuur en beeldende vorming.

Alle opdrachten zijn gelinkt aan het werk van een goud- of zilversmid. We hebben nog wat extra tips toegevoegd voor verdieping. Voor de opdracht zijn enkel materialen nodig die iedereen in huis heeft. De opdracht staat in een pdf, je kunt hem downloaden.

Voor BSO’s hebben we ook een speciale lessenserie in het museum. Kinderen maken dan kennis met verschillende technieken en werken aan een eigen ‘meesterstuk’. Neem contact op met de afdeling educatie. 

 

1
Zelf aan de slag is leren door doen!
Gebruik van Kleur, gebaseerd op emailleren

De mooiste vis van de zee

Deze les gaat over verschillende technieken die een zilversmid toepast en de kinderen maken een leuke vis. Leuk te combineren met het bekende prentenboek.  Gericht op jonge kinderen. 

De mooiste vis van de zee -zilvermuseum
snowboard 2
Leuk bij het thema sport!
Werken met Reliëf

Een medaille maken

Een leuke opdracht voor de onder- en middenbouw. Deze les gaat over de Olympische Spelen en de kinderen maken een eigen medaille.

midden- en bovenbouw

Zilverstructuur

In deze les gaan kinderen ontdekken hoe je met kleur en reliëf diepte aan kan brengen. Hieronder vind je de instructie en op YouTube wordt het stap-voor-stap uitgelegd. 

zilverstructuur
Voorbeeld van een werkstuk voor thuis of op de BSO
oog kunstenaar
Leer goed kijken en tekenen
Leren kijken en ontwerpen

Door het oog van de kunstenaar

Kinderen leren door het maken van een poppetje en het tekenen van schaduw om goed te kijken naar een object. Tekenen is een belangrijke vaardigheid  voor een zilversmid in spe!

Geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs. 

Lessen in het zilvermuseum

Meer informatie of het museum een keer uitproberen als leerkracht of BSO-kracht?

Met het invullen van onderstaand formulier, sturen wij u per mail een gratis entreebewijs toe.

Scroll naar boven