Zomervakantie
In de zomervakantie

Ontdek het Zilvermuseum

Een bezoekje aan het Zilvermuseum krijgt nog meer glans in de zomervakantie! Ontdek hoe het is om zilver te mijnen of beleef de historie van de Oude Hollandse Waterlinie… Ontwerp de mooiste patronen zoals Christa Ehrlich of ontrafel het geheim van de smid. Wanneer breng jij ons een bezoekje?

Beeld: Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Beeld: Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Wekelijkse workshop Zilver delven

Maak een mooi sieraad

Waar komt zilver eigenlijk vandaan? Zilver wordt gewonnen in zilvermijnen. Mijnwerkers halen stukken steen, vol met mineralen en verschillende soorten metalen, uit de kilometerslange mijngangen. Met speciale machines wordt het zilver gescheiden en uit de brokstukken gehaald. Daar kun je vervolgens de mooiste spullen van maken. In deze zomervakantieworkshop delf je zelf ‘zilver’ en maak je een mooie armband! 

Van woensdag 13 juli tot en met 31 augustus kun je elke woensdag zilver delven om 14.00 uur en vervolgens daarvan je eigen kettinkje of armbandje maken. De workshop kost €7,50 en er kunnen tien kinderen tegelijkertijd aan meedoen. Leeftijd vanaf 6 jaar.  Aanmelden kan door te contact op te nemen: reservering@zilvermuseum.nl of 0182 385 612.

Zilverwerkplaats

Maak een molen

In het Zilvermuseum kun je niet alleen kijken naar zilver, maar ontdek je ook hoe het is om edelsmid te zijn in de Zilverwerkplaats. Maak kennis met het gereedschap en het materiaal en maak de mooiste dingen. Speciaal voor het jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie kun je in de Zilverwerkplaats een molen maken. Of maak een bellenblaasstokje en versier het zoals je het zelf wilt!

Beeld: Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Beeld: Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Word ontwerper

Ben jij de volgende Christa Ehrlich?

Christa Ehrlich was een beroemde ontwerpster. Ze bedacht de mooiste patronen en verwerkte die in kleurrijke stoffen of behang. Ze bedacht bijzondere ontwerpen voor zilveren bestek en serviezen. In de Zilverlounge vind je een mini-expositie met haar werk én kun je je eigen patronen ontwerpen. Hoe versier jij een sierlijke opscheplepel of maak je een uniek paar sokken?

Lees hier meer over de mini-expositie. Te bezoeken van 14 juni tot en met 14 augustus in de Zilverlounge.

Scroll naar top