kinderboekenweek
Kinderboekenweek

6 t/m 17 oktober 2021

Kinderboekenweek: Worden wat je wil

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!  Vanuit het Zilvermuseum willen we kinderen laten kennis maken met het beroep van  goudsmid- of zilversmid. 

 

Schoolbezoek
Wil je met de klas naar het museum komen om de smeden aan het werk te zien, de collectie te bekijken en aan de slag te gaan? Dat kan!  Kijk op onze pagina onderwijs.

Meer informatie over de Kinderboekenweek vind je op www.kinderboekenweek.nl

Kinderboekenweek 2021 Zilvermuseum
.
Previous
Next
maak kennis met

Brigitte van Galen

Maak kennis met …
Op de social media stellen we een aantal mensen aan je voor die de vakschool hebben gedaan, zij vertellen over hun carrière. Zoals zilverkunstenaar Jan van Nouhuys en museumdirecteur Marcel Teheux en goudsmid Brigitte van Galen. 

word een zilvermid

Zilversmid voor een dag

Zilversmid voor een dag
Neem de kinderen mee naar het Zilvermuseum en laat ze in de huid kruipen van een zilversmid, bij de speurtocht ‘Zilversmid voor een dag’. Ze maken dan hun eigen meesterteken in onze Zilverwerkplaats.

Aan de slag in de Zilverwerkplaats
Jij bent een Kunstenaar van Marta Altes
Kinderboeken over kunst

Lekker lezen!

Speciaal voor de Kinderboekenweek hebben we leuke, nieuwe boeken in de winkel! Bijvoorbeeld het boek ‘Jij bent een Kunstenaar’ van Marta Altés.  

JIJ BENT EEN KUNSTENAAR. Echt waar? Nee NOG niet, maar straks wel! Ben je creatief? Houd je van tekenen? Kleuren? Of stickers? Dan is dit het perfecte boek voor jou! Het staat vol kleurrijke tips, slimme trucjes en geinige ideeën om direct mee aan de slag te gaan. Dus teken, kleur, sticker en creëer erop los…en voor je het weet ben je een kunstenaar! 

maak kennis met

Jan van Nouhuys

Maak kennis met …
Op de social media stellen we een aantal mensen aan je voor die de vakschool hebben gedaan, zij vertellen over hun carrière. Zoals zilverkunstenaar Jan van Nouhuys. 

.
Previous
Next
Scroll naar top