sprekend zilver
Beeld: Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Jongerenproject

Sprekend Zilver

Jongerenproject “Sprekend Zilver” van Gro-up in samenwerking met het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven biedt jongeren de kans zelf een sieraad te maken dat hoop geeft.

Het nieuwe project  richt zich op jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar die de kracht halen uit moeilijke momenten in hun leven. Over een periode van twaalf weken mogen deze jongeren een sieraad ontwerpen en maken, waar ze deze kracht in uitbeelden. In het ontwerp verwerken zij hun eigen idee van hoop, met betrekking op de belemmeringen waar ze tegenaanlopen. Bijvoorbeeld over de lastige periode van beperkingen door de Corona of de mentale druk die deze tijd, voor sommigen, met zich mee brengt.

Jouw creativiteit als

Een krachtbron

Tijdens de 12 workshops ondersteunt het jongerenwerk, op een positieve en laagdrempelige manier, de jongeren met gesprekken over belastbaarheid en de kracht om hiermee om te gaan.

Onder begeleiding van een medewerker van het Zilvermuseum wordt er geoefend alvorens er daadwerkelijk wordt gesmeed met zilver. De twaalf lessen worden afgewisseld met een rondleiding in de stad Schoonhoven en bezoek aan de Vakschool voor Edelsmeden. Het medaillon, de ring of ander eindproduct is voor de maker en dient als een reminder en als krachtbron voor de desbetreffende jongere.

Vorige slide
Volgende slide
Beeld: Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Beeld: Nederlands Zilvermuseum
Praktische informatie

Wanneer?

Het project gaat twee keer plaatsvinden in de periode  van januari tot en met april 2024. Jongeren kunnen meedoen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen zich aanmelden bij Ilona.vanelswijk@gro-up.nl, ilona is ook contactpersoon voor meer informatie. 

Jongerenproject ‘Sprekend Zilver’ van Gro-up is in samenwerking met het Nederlands Zilvermuseum georganiseerd. 

 

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur. 

group-logo-big
logo FCP maskers
Scroll naar boven