Glansrijke toekomst
Dankbaar voor toekenning subsidie 2025-2028

Een museum van betekenis

11-7-2024

Gisteren besloot de gemeenteraad van de Krimpenerwaard om het verhoogde subsidiebedrag voor het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven structureel in de gemeentelijke meerjarenbegroting op te nemen. We zijn de gemeente dankbaar voor het uitgesproken vertrouwen en de solide basis waarmee we verder kunnen bouwen aan een glansrijke toekomst van het Zilvermuseum in dé Zilverstad van de Krimpenerwaard en Nederland. Het college is op basis van dit besluit voornemens om het Zilvermuseum een meerjarige subsidie 2025-2028 te verlenen.

Het nieuwe beleidsplan 2025-2028 draagt de titel ‘Zilver van betekenis’. Het museum beoogt daarmee van betekenis te zijn voor jong en oud, voor bewoner en internationale toerist, voor toevallige bezoeker, goud- en zilversmeden en zilverliefhebbers.

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Verbindende rol in de zilvergemeenschap

Op naar een 50-jarig jubileum in de Zilverstad

Als museum spelen we een rol in het behouden, doorgeven en stimuleren van innovatie in het vak. Daarvoor werken we onder meer samen met de gilden, Vakschool Schoonhoven, kunstacademies, brancheverenigingen voor juweliers, taxateurs, universiteiten, restaurateurs, antiquairs op nationaal en internationaal niveau.

Lokaal zetten we samen met de promotie-organisaties alle middelen in om de Zilverstad op de kaart te zetten, zodat mooie tradities en rituelen als de Zilverdag en de Zilvernacht aan nieuwe generaties worden doorgegeven. We zijn een trekpleister voor toeristen, waar de stad en regio sterker van worden. Middels projecten en workshops voor diverse doelgroepen, enthousiasmeren we een breed publiek voor het edelmetaal zilver.

We kijken er naar uit om met elkaar het 50-jarig jubileum van het Zilvermuseum in Schoonhoven te vieren in 2028!

Lees meer over de missie & visie van het Nederlands Zilvermuseum. 

Scroll naar boven