Museuminspecteur
Welk cijfer geef jij ons?

Inspecteer het museum

De Museumkids zijn van harte welkom om ons museum te inspecteren! We horen graag wat er leuk is en wat er beter kan.

Vorig jaar kreeg ons museum een 8,4 van kinderen die de museuminspectie bij ons hebben gedaan. Kom jij deze vakantie inspecteren? Meld het dan even bij de balie.

Meer weten over Museumkids? Kijk op de website museumkids.nl 

Museumkids is een initiatief van de Museumvereniging.
Speciaal voor kinderen

Zilversmid voor een dag

Stap in de huid van een zilversmid. Je gaat op bezoek bij de zilversmeden. Daarna ga je naar de Wereld van Zilver. Hier zie je waar zilver allemaal voor wordt gebruikt. Kraak daarna de code van de kluis en bewonder de prachtige en bijzondere collectie zilver. Je maakt kennis met onze manier van leven en eten van 1600 tot nu aan een 14 meter lange tafel. Dan ga je zelf aan de slag in de Zilverwerkplaats. Je maakt een ring, hangertje of sleutelhanger.* Als je klaar bent met alles, mag je jezelf smid van het Zilvermuseum noemen. Ga terug naar de zilversmeden en vraag om je diploma. Maak een foto en plaats deze op de Facebookpagina van het Zilvermuseum.

Het project komt het best tot zijn recht wanneer alle drie de stappen volledig worden doorlopen. Maar een leerkracht kan bijvoorbeeld door tijdgebrek er ook voor kiezen om wat minder (grote) bouwstenen te gebruiken. De verschillende lessen sluiten aan bij de bestaande kerndoelen binnen het Primair Onderwijs.
Scroll naar boven