Videoprijs
Vakschool

Wie wint de Videoprijs?

Studenten van de opleiding goud- of zilversmeden aan de Vakschool ronden hun opleiding af met een proeve van bekwaamheid: het Meesterstuk. Dit eindexamenwerk wordt regelmatig in het Zilvermuseum geëxposeerd.
De Vriendenkring organiseert jaarlijks een wedstrijd voor de meest aansprekende “making of” video van de Meesterstukken. Het doel van de prijs, de voorwaarden voor deelname en de wijze van jurering zijn vastgelegd in een protocol. De winnaar mag voor € 500 aan edelstenen uitzoeken bij de edelstenen groothandel BirGem in Schoonhoven. De prijs is mogelijk gemaakt door BirGem en de Vriendenkring.

Het Meesterstuk van Merel van der Klugt

De Videoprijs werd gewonnen door Merel van der Klugt. De jury bestond uit Wendy van Buren en Guido van Hassel, beide betrokken bij de Vakschool, Bir Muste (BirGem) en Charlotte Jooren, vriend van de Vriendenkring en de voorzitter van de Vriendenkring. De jury was unaniem over de winnaar en vond dat Merel op een goede wijze verbeelding geeft aan het sieraad, het ontwerp en hoe dit stand is gekomen en waarbij iedere schakel een eigen betekenis heeft. Het maakproces wordt goed in beeld gebracht. Het is duidelijk welke technieken er worden gebruikt en welke gereedschappen hierbij nodig zijn.

Mooi hoe niet alleen de verschillende technieken in beeld worden gebracht maar ook de maker zelf. Een goede mix van voor- en achtergrondgeluiden, waarbij het leuk is om te horen dat het geluid van de werkzaamheden onder de muziek goed hoorbaar is.

Scroll naar boven