Touroperators
Touroperators

Welkom in De Zilverstad!

Informatie voor touroperators
Wanneer je in de Zilverstad Schoonhoven bent mag een bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum niet ontbreken.

Schoonhoven Zilverstad
De link naar het zilver gaat terug naar de 14e eeuw. Nadat de kasteelheren destijds opdracht gaven aan de eerste zilversmeden heeft de stad zich ontwikkeld tot een uniek centrum van zilverambacht, -industrie en -kunst.
Wanneer je door de stad loopt kom je langs de vele zilverateliers, galeries en juweliers. De enige zilvervakopleiding voor goud- en zilversmid in Nederland is ook te vinden in Schoonhoven.

1. Buitenplaats Berbice, ingang Leidseweg
Vestingstad Schoonhoven

Er is veel te zien!

Vestingstad
Schoonhoven ligt aan de rivier de Lek en is onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Er zijn nog vele restanten te zien van de vroegere vestingwerken zoals de Veerpoort, de Singels en de restanten van een vestingtoren uit de middeleeuwen.

Tarieven
Voor reisorganisaties, hotels en andere organisaties uit de toeristische branche hanteren we voordelige tarieven voor het museum. We bespreken graag persoonlijk je wensen en de mogelijkheden die het museum te bieden heeft.

Arrangementen
Benieuwd naar mogelijkheden voor groepen in het Nederlands Zilvermuseum?
Bekijk onze arrangementen of neem contact met ons op voor een programma op maat.

Zilverlounge
In de Zilverlounge kun je terecht voor een kopje koffie met een Schoonhovenaartje of voor een geheel verzorgde lunch in het museum of voor onderweg.

Rondleidingen
Het museum heeft een vaste collectie en er zijn ook wisselende tentoonstellingen. Bekijk hier meer informatie over de vaste collectie en de wisselende exposities.

Voor de chauffeur/praktische informatie
Het is mogelijk om de groep dicht bij het museum af te zetten. In Schoonhoven is er een (gratis) parkeerruimte voor touringcars.

Voor reserveringen, meer informatie, bijeenkomsten en groepsreserveringen neem contact met ons op via ons informatieformulier of bel 0182- 385612.

Reserveren

Interesse? Vul onderstaand formulier in

Scroll naar boven