Speurtocht
Voor kinderen

Speurtocht

Bij elke tentoonstelling maken we een speciale speurtocht voor kinderen. Bij de Zilverkunst van Jan van Nouhuys gaan kinderen op zoek naar de gele taxi’s en maken ze een reis door New York, langs bijzondere gebouwen en de Zilverkunst van Jan. Aan het einde gaan ze aan de slag in de Zilverwerkplaats. Ontdek de zilverkunstenaar in jezelf!

Dagelijks tijdens openingstijden van het museum. Nog t/m 9 januari 2022. Kosten: € 4,50. Kinderen hebben gratis toegang tot het museum. 

Speciaal voor kinderen

Zilversmid voor een dag

Stap in de huid van een zilversmid. Je gaat op bezoek bij de zilversmeden. Daarna ga je naar de Wereld van Zilver. Hier zie je waar zilver allemaal voor wordt gebruikt. Kraak daarna de code van de kluis en bewonder de prachtige en bijzondere collectie zilver. Je maakt kennis met onze manier van leven en eten van 1600 tot nu aan een 14 meter lange tafel. Dan ga je zelf aan de slag in de Zilverwerkplaats. Je maakt een ring, hangertje of sleutelhanger.* Als je klaar bent met alles, mag je jezelf smid van het Zilvermuseum noemen. Ga terug naar de zilversmeden en vraag om je diploma. Maak een foto en plaats deze op de Facebookpagina van het Zilvermuseum.

Het project komt het best tot zijn recht wanneer alle drie de stappen volledig worden doorlopen. Maar een leerkracht kan bijvoorbeeld door tijdgebrek er ook voor kiezen om wat minder (grote) bouwstenen te gebruiken. De verschillende lessen sluiten aan bij de bestaande kerndoelen binnen het Primair Onderwijs.
Scroll naar top