Zilvermuseum
Voor journalisten

Pers

We werken graag mee aan redactionele aandacht in de media. Persbezoek is alleen mogelijk op afspraak, we denken graag met je mee. 

Persbeelden
Wil je beelden gebruiken bij een publicatie? Deze sturen we graag toe, de beelden dienen altijd met de creditline geplaatst te worden.

Social Media
Aandacht op social media is altijd leuk! Tag ons op Instagram met @zilvermuseum en gebruik voor grotere verspreiding bijvoorbeeld @schoonhoven_zilverstad @indekrimpenerwaard @groenehart. En gebruik #zilvermuseum #schoonhoven #krimpenerwaard #groenehart #nederlandszilvermuseum en/of #dutchsilvermuseum. 

Fotografie: Erik en Petra Hesmerg
Fotografie: Christopher Roxs
Nieuwe expositie

Brut!

Vader en zoon Thalen brengen met ‘Brut!’ een expositie naar het museum die de zintuigen prikkelt. Het is zilver om te beleven, waar je van wilt proeven, de klank horen en naar kan blijven kijken. Gemaakt van het puurste zilver, vragen de objecten om aangeraakt te worden. Toch zijn er heel wat hamerslagen nodig om dit relatief zachte edelmetaal de vorm aan te laten nemen van bestek, borden, kandelaars of kunstobjecten. ‘Brut!’ verrast en inspireert de bezoeker met oud, nieuw en experimenteel werk.

Download hieronder het persbericht:

  • Persbericht (NL)
  • Press Release (ENG)
Contact

Specifieke vraag?

Heb je een specifieke vraag, voorstel of ben je op zoek naar meer informatie? Neem contact op met Ingeborg Dijkman, afdeling PR & Communicatie Zilvermuseum. 0182-385612, marketing@zilvermuseum.nl

Fotografie: Erik en Petra Hesmerg
Speciaal voor kinderen

Zilversmid voor een dag

Stap in de huid van een zilversmid. Je gaat op bezoek bij de zilversmeden. Daarna ga je naar de Wereld van Zilver. Hier zie je waar zilver allemaal voor wordt gebruikt. Kraak daarna de code van de kluis en bewonder de prachtige en bijzondere collectie zilver. Je maakt kennis met onze manier van leven en eten van 1600 tot nu aan een 14 meter lange tafel. Dan ga je zelf aan de slag in de Zilverwerkplaats. Je maakt een ring, hangertje of sleutelhanger.* Als je klaar bent met alles, mag je jezelf smid van het Zilvermuseum noemen. Ga terug naar de zilversmeden en vraag om je diploma. Maak een foto en plaats deze op de Facebookpagina van het Zilvermuseum.

Het project komt het best tot zijn recht wanneer alle drie de stappen volledig worden doorlopen. Maar een leerkracht kan bijvoorbeeld door tijdgebrek er ook voor kiezen om wat minder (grote) bouwstenen te gebruiken. De verschillende lessen sluiten aan bij de bestaande kerndoelen binnen het Primair Onderwijs.
Scroll naar boven