paul youenn

paul youenn

Moon 925 – het vangen van vibratie
Dankzij een algoritme dat hij ontwikkelde, begon paul youenn met het materialiseren van vibrerende golven. Gedreven door de wil om deze vibraties te proeven, past hij de textuur toe op de achterkant van lepels. paul: “De lepel is het meest intieme dagelijkse object van de hedendaagse maatschappij. De eerste prototypes maakte hij in aluminium. Het ruwe en onbruikbare materiaal gaf hem de mogelijkheid om te experimenteren met textuur en verhouding. Na de analyse en testfase besloot hij de lepels te realiseren in puur zilver. Om een glad en gedetaillerd resultaat te verkrijgen, combineerde hij high-tech gereedschap met de expertise van een goudsmid. ” Zilver is het materiaal van overdracht, het geeft een specifieke balans in gewicht en een pure weerspiegeling.”

700 x 700

Biography
paul youenn is een kunstenaar-ontwerper met een fascinatie voor vibratie, rituelen en gebaren. Hij ontwikkelt zijn aanpak op basis van de combinatie van high-technology en oud vakmanschap. Zijn fascinaties komen voort uit een de behoefte om systemen, materialen en culturen te begrijpen. Als hij iet probeert te doorgronden, “zoomt” hij automatisch in. Bij het focussen op een atomische schaal realiseerde hij zich dat werkelijk alles om ons heen is gemaakt uit energie en vibratie.

Met dank aan:
Marcel Van N.-Thibault D.- Marcel H.- G.J. Van den Bergh. – Guillaume S.- Roey T.- Or F.- André Van De W.- Nacho C.- Jocelyn-H.

Scroll naar boven