Arrangement
Speciaal voor oldtimerclubs

Ontdek het Nederlands Zilvermuseum en de Krimpenerwaard

Al plannen aan het maken voor een toertocht met de club in het voorjaar? Denk dan eens aan een bezoekje aan het Nederlands Zilvermuseum in Zilverstad Schoonhoven.

Alle wegen leiden naar....

De Wereld van Zilver

Landelijke routes
Gelegen in de prachtige Krimpenerwaard met z’n mooie landelijke routes langs kaasboerderijen, molens, historische stadjes, en glinsterende rivieren is het Nederlands Zilvermuseum een centraal punt in het Groene Hart voor een rustpauze, waar je in de directe omgeving goed kan parkeren.

Ontdek de Wereld van Zilver
Geniet van een drankje of lunch en bewonder de collectie historisch en hedendaags zilver. Laat je verrassen door afwisselde tentoonstellingen met prikkelende thema’s. Bezoekers kunnen de smeden op de vingers kijken in de smederij en voor kinderen is er een speurtocht. In de zilverwerkplaats kunnen zij zelf een mooi werkstuk maken en hun smeedkunsten oefenen!

Waar een kleine stad groots in is

Schoonhoven Zilverstad

Van oudsher waren er veel smederijen in Schoonhoven te vinden, de zilveren meestertekens in de stoep herinneren daar nog aan. Al meer dan 125 jaar is de Zilverstad ook de plek voor de opleiding tot goud- en zilversmid. Maar de geschiedenis van het stadje gaat veel verder terug, zo speelde het ook een belangrijke rol tijdens de Oude Hollandse Waterlinie.


Wat zeggen anderen?
De Jaguarclub bezocht in mei 2022 het Nederlands Zilvermuseum tijdens hun toertocht door de Krimpenerwaard: “Onze dagtocht door de Krimpenerwaard was een groot succes. En het bezoek aan Schoonhoven en het Nederlands Zilvermuseum maakten de dag compleet. We hebben heerlijk geluncht en genoten van alles dat in en rondom het museum te zien en te beleven was. Zeker een aanrader!”

Contact en boeken

Een toertocht plannen?

Het Zilvermuseum denkt graag met u mee om van uw toertocht een succes te maken. Neem contact op met Lisette van der Eijk voor meer informatie over de mogelijke arrangementen. Bel naar 0182 385 612 of mail naar reservering@zilvermuseum.nl.

Scroll naar top