Nacht van het Zilver
Ontdek...

Het Nederlands Zilvermuseum bij nacht

In de avond en nacht van zaterdag 10 december is het Nacht van het Zilver in Schoonhoven. Bezoek het Nederlands Zilvermuseum en het centrum van Schoonhoven bij nacht. In het Zilvermuseum kun je speciale rondleidingen volgen, zoals een rondleiding over het depot van het museum, en leuke activiteiten doen. Maak een parelhanger, het perfecte accessoire voor de feestdagen.

Het Zilvermuseum is geopend tot 23:00 uur en toegang kost €7,50 in plaats van €12,00 euro. 

Beeld: Stage Led
Beeld: maak een parelhanger
In de Zilverwerkplaats

Maak een parelhanger

In de Zilverwerkplaats ga je aan de slag met het maken van een parelhanger, een perfect accessoire voor de feestdagen. Ontdek het gereedschap van de smid en ontwerp en maak een persoonlijk sieraad. 

De workshop wordt gegeven om 19:00, 20:00 en 21:00 uur en kost €5 per persoon exclusief entree (à €7,50, Museumkaart geldig). Aanmelden voor de workshop kan via de webshop.

Behind the scenes

Rondleiding door het depot

Speciaal vanwege de Zilvernacht geeft de directeur van het Nederlands Zilvermuseum, Marcel Teheux, een rondleiding over het depot. Het depot is normaal gesproken gesloten voor publiek, maar er valt ontzettend veel te zien en ontdekken. Deze rondleiding geeft een kijkje achter de schermen van het Zilvermuseum.

Deze rondleiding wordt gegeven om 19:30, 20:30 en 21:30 uur en kost €5 per persoon exclusief entree (à €7,50, Museumkaart geldig). 

Beeld: Stephan Tellier
Beeld: Carla Leijen
Ontdek het...

Geheim van de Smid

Op verschillende momenten worden rondleidingen op zaal gegeven. Ben je benieuwd naar de verschillende technieken die een smid gebruikt om zijn objecten te maken? Volg de rondleiding door de tentoonstelling ‘Geheim van de Smid’. 

De rondleiding ‘Geheim van de Smid’ begint om 19:15, 20:15 en 21:15 uur en kost €5 per persoon exclusief entree (à €7,50, Museumkaart geldig). De rondleidingen duren ongeveer dertig minuten. Een plekje reserveren kan via de webshop.

Hedendaags zilver

Brut!

Op verschillende momenten worden rondleidingen op zaal gegeven. Een rondleider neemt je mee langs de werken van Rob en Jaap Thalen in de expositie ‘Brut!’ en vertelt meer over hun inspiratie en werkwijze. 

De rondleiding ‘Brut!’ start om 19:00, 20:00 en 21:00 uur en kost €5 per persoon exclusief entree (à €7,50, Museumkaart geldig).  De rondleidingen duren ongeveer dertig minuten. Een plekje reserveren kan via de webshop.

Beeld: Christopher Roxs
Scroll naar top