Museum Jeugd Universiteit
MuseumJeugdUniversiteit

Ontdek de wereld van zilver

Wil jij alles, maar dan ook écht alles, te weten komen over zilver? Het Zilvermuseum organiseert samen met MuseumJeugdUniversiteit superleuke en razend interessante kindercolleges. 

Let op: aanmelden gaat in twee stappen: eerst bij MuseumJeugdUniversiteit, vervolgens bij ons via de webshop.

Previous
Next
1. Beeld: MuseumJeugdUniversiteit
2. Beeld: Martine Goulmy
3. Beeld: Ruud van der Graaf

College ‘Echt of nep?’
25 september 2022, 10:00
Je gaat op onderzoek uit en ontdekt of een zilveren voorwerp echt of nep is! Waar herken je zilver aan? En waar wordt zilver allemaal voor gebruikt? En wat betekenen die tekens op de zilveren voorwerpen? Je neemt keurtekens onder de loep en je ontwerpt in de Zilverwerkplaats je eigen meesterteken.

Deze les wordt gegeven door Monique van Arkel, medewerker educatie Zilvermuseum.

College ‘Wat is het geheim van de smid?’
30 oktober 2022, 10:00
Ken je die bekende uitdrukking ‘Dat is het geheim van de smid’? Dat betekent dat iemand niet gaat verklappen hoe iets gemaakt is. In dit college krijg je juist wel een kijkje achter de schermen in de smederij. De smid vertelt welke technieken gebruikt worden om voorwerpen of sieraden te maken. Tijdens een rondleiding bij de expositie Geheim van de Smid ontdek je nog veel meer technieken en verhalen achter bijzondere stukken in onze collectie. Daarna ga je zelf smeden in de Zilverwerkplaats.

Deze les wordt gegeven door kunshistoricus Lucinda Timmermans, zij is conservator bij het Zilvermuseum.

College ‘Silver Science’
27 november 2022, 10:00
Tijdens dit college ga je experimenteren met elasticiteit. Met puur zilver kun je namelijk geen lepel maken, dat is veel te zacht. Dus moet je er iets aan toevoegen om het harder te maken. Je gaat verschillende proefjes doen en ontdekt meer over waar zilver vandaan komt.

Scroll naar top