Meesterstukken

Meesterstukken 2018

Meesterstukken 2018

Studenten van de opleiding goud- of zilversmeden aan de Vakschool ronden hun opleiding af met een Proeve van bekwaamheid, het Meesterstuk.

Dit eindexamenwerk is van 5 juli tot en met 16 september 2018 tentoongesteld in het Zilvermuseum in de expositie “Meesterstukken 2018”. Er is een grote diversiteit aan (draagbare) sieraden en objecten. De studenten maken zelf een ontwerp en vervaardigen het Meesterstuk op hun stageadres.
Met deze eindopdracht tonen de studenten klaar te zijn om de titel “Meester goud- en/of zilversmid” te dragen. Het hele proces, van ontwerp, vervaardiging en presentatie zijn examenonderdelen voor de opleiding.

Na de examinering beoordeelt een vakjury de Meesterstukken op vakmanschap, techniek en creativiteit.

Bezoekers van de expositie kunnen aangeven of zij het eens zijn met de Vakjury door zelf een favoriet te kiezen. Tezamen bepalen zij welk Meesterstuk aan het eind van de tentoonstellingsperiode de publieksprijs wint.

De vriendenkring van het Zilvermuseum organiseert elk jaar een wedstrijd voor de meest aansprekende “making of” video van de Meesterstukken. Deze video’s kunt u bekijken in de Zilverlounge op de begane grond.

Winnaar Vakjury: Vanessa Montoya Lopera

Winnaar Publieksprijs: Max Vlemmix

Winaar videoprijs: Suzanne Bongers

18102 Zwart-213 vierkant
Fotografie: Rob Glastra
Scroll naar boven