hammerclub

Hammerclub

Een feest van internationaal modern zilver

Op 2 juni 2020 opent het Nederlands Zilvermuseum de deuren met de internationale expositie OPEN UP. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat in Schoonhoven ruim 70 moderne zilveren objecten te zien zijn van over de hele wereld. De werken zijn vervaardigd voor het jaarlijks treffen van de HammerClub. De expositie is een samenwerking met Zadkine Vakschool Schoonhoven ter gelegenheid van hun 125-jarig bestaan en een inspiratie voor studenten en docenten.

OPEN UP!
Voor zilversmeden is het jaarlijks treffen van de HammerClub een platform om kennis en ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen voor nieuwe zilverwerken. Bekende smeden en aanstormende talenten van over de hele wereld exposeren hun laatste werk, een deel van hen heeft het vak in Schoonhoven geleerd.

Het thema OPEN UP levert een grote variatie aan moderne zilverkunst op met heel kenmerkende hedendaagse vormgeving. Elke smid gebruikt weer andere technieken, gaat creatief om met het gebruik van materialen of heeft een heel eigen visie op design. Met korte filmpjes geven de smeden een kijkje achter de schermen hoe het object tot stand is gekomen. OPEN UP is voor zowel de kunstliefhebber als leek een feest om te zien en te beleven.

instagram kleiner

Het ambacht in de schijnwerpers
Al meer dan 650 jaar worden er zilveren gebruiksvoorwerpen in Schoonhoven gemaakt. Zadkine Vakschool Schoonhoven, het goud- en zilversmids Gilde St. Eloy en het Zilvermuseum zijn verbonden met de rijke geschiedenis van Schoonhoven als Zilverstad. Deze expositie onderstreept het prachtige ambacht van de zilversmid als creatief beroep.

Entreeprijs en openingstijden
OPEN UP! Is te zien van 2 juni 2020 t/m 13 september 2020. Vanwege de corona-maatregelen dienen alle bezoekers online een ticket te kopen en tijdslot te reserveren via de website. Het museum is open van dinsdag tot en met zondag van 11:00-17:00 uur. Museumjaarkaarthouders hebben gratis toegang, net als medewerkers en studenten van Vakschool Schoonhoven. De reguliere entreeprijs is € 9,50, kinderen t/m 17 jaar zijn gratis. Kinderen kunnen aan de slag in de Zilverwerkplaats.

Bekijk de filmpjes van de smeden online op ons Youtube kanaal

Scroll naar boven