Feest!

Feest

Groots Christofle zilver te zien in de tentoonstelling FEEST! in het Zilvermuseum
Het Franse zilverhuis Christofle heeft ter ere van het 40-jarig jubileum van het Nederlands Zilvermuseum een groot deel van haar collectie beschikbaar gesteld voor de tentoonstelling FEEST!. Grote zilveren en verzilverde werken die gebruikt worden bij feestelijke gelegenheden of speciaal vervaardigd zijn voor feestelijke gebeurtenissen. Meer dan 100 unieke stukken uit de historische en hedendaagse collectie worden gepresenteerd op een 14 meter lange gedekte tafel. Waaronder kandelabers van meer dan een meter hoog, grootse zilveren vazen, wijnkoelers met een doorsnede van 70 cm, prachtige middenstukken, bewerkte wijnkaraffen en jardinières. Nog niet eerder is zoveel werk van Christofle bijeengebracht voor een tentoonstelling in Nederland. FEEST! is te zien van 17 april tot en met 16 september 2018 in het Zilvermuseum Schoonhoven.

 

_CLL53551bewdef@2x
Fotografie: Carla Leijen

FEEST!
Het Zilvermuseum viert feest en viert dat graag met zijn bezoekers. De bezoeker van de tentoonstelling FEEST! waant zich een gast op een luxueus feest. In de feestzaal komt het zilver je als een waterval tegemoet. Een lange gedekte tafel lonkt uitnodigend alsof je zo kunt aanschuiven aan het diner. De tafel is aangekleed met groots zilver en eindigt met diverse couverts uit 1850 tot heden. De couverts geven in het kort de geschiedenis van Christofle weer op het gebied van stijlen, maar ook van hun bijzondere opdrachtgevers. Bijvoorbeeld de Franse koning Lodewijk Filips I, Keizer Napoleon III, het Ritz Hotel Parijs en Koningin Elizabeth II. Aan de wanden prijken meer dan 60 ontwerptekeningen van de diverse getoonde objecten. De bezoeker zal zich verbazen over het prachtige werk van Christofle. Het tafelzilver is aangevuld met porselein van Haviland en glasservies van o.a. het Nationaal Glasmuseum.

Christofle
Het Franse zilverhuis Christofle uit Parijs is al meer dan 130 jaar het toonbeeld van luxe en elegantie waar het gaat om zilveren gebruiksvoorwerpen, decoratiestukken en juwelen. Al sinds de oprichting streven zij naar innovatieve en vooruitstrevende werkwijzen op het gebied van zilversmeden zonder daarbij het oorspronkelijke ambacht uit het oog te verliezen. Door continue samen te werken met kunstenaars, architecten, designers en moderne zilversmeden zoals Gio Ponti, Ora-Ïto en Dutch Designer Marcel Wanders blijven zij trendsetters op het gebied van zilver. www.christofle.com.

Haviland
Sinds 1842 is Haviland nog steeds een van de weinige porseleinmakers die garandeert dat 100% van zijn productie volledig in Limoges wordt gemaakt; van productie tot creatie. Elk patroon wordt nog steeds met de hand geproduceerd met precisie van goudsmeden. Sinds 176 jaar blijft Haviland in leven en bestendigt een uitzonderlijke knowhow. Meer informatie vindt u op www.haviland.fr.

Extra activiteiten
Ter ere van het 40-jarig jubileum van het Nederlands Zilvermuseum worden er bij de tentoonstelling FEEST! extra activiteiten en acties georganiseerd voor jong en oud. Een greep uit het aanbod:

  • FEEST! Special in het Zilverlab; Wil je ook zo’n mooi gedekte tafel? Maak dan in het Zilverlab een feestelijke servetring.
  • Mei FEEST! mei-actie De hele maand mei in de Zilverlounge: koffie met gebak nu slechts € 4,00.
  • Juni FEEST! actie: Feliciteer het Zilvermuseum met zijn 40-jarig jubileum en win!
  • 1 juni FEEST!Speciale rondleiding: Feestelijk zilver
  • Juli/augustus FEEST! actie Wordt u dit jaar 40? Dan ontvangt u van ons een cadeautje
  • 7 september FEEST! – Lezing Tafeletiquette Vroeger en nu

De tentoonstelling FEEST! is mogelijk dankzij:

Christofle Paris, Haviland, Gemeente Krimpenerwaard, Steekfonds Krimpenerwaard, Nationaal Glasmuseum, ABN AMRO Cultuurfonds, Rivierlandfonds, J.E. Jurriaanse Stichting, Hotel de Witte Brug, Groene Hart

Scroll naar boven