Schoonhoven
Verken Schoonhoven

Familiewandeling

Ontdek de Meestertekens van de Zilverstad

Bezoek het Zilvermuseum en ontdek Zilverstad Schoonhoven met een wandeling/speurtocht. Hoe herken je de plekken waar vroeger een smederij zat? Waar stonden de grote zilverfabrieken? En wat betekenen die zilveren tegels op straat? 

De wandeling begint in het museum, gaat door de stad en langs de speeltuin in het park. Zo maak je een bezoek aan het museum nog leuker! Onderweg proef je de smaak van echt Zilver-ijs.

Kinderen maken aan het einde een eigen meesterteken in de Zilverwerkplaats. 

De wandeling bestaat uit een boekje voor de begeleider met informatie en een opdrachtenboekje voor de kinderen. 

Er is ook een losse wandeling voor volwassenen te koop.

Speciaal voor kinderen

Zilversmid voor een dag

Stap in de huid van een zilversmid. Je gaat op bezoek bij de zilversmeden. Daarna ga je naar de Wereld van Zilver. Hier zie je waar zilver allemaal voor wordt gebruikt. Kraak daarna de code van de kluis en bewonder de prachtige en bijzondere collectie zilver. Je maakt kennis met onze manier van leven en eten van 1600 tot nu aan een 14 meter lange tafel. Dan ga je zelf aan de slag in de Zilverwerkplaats. Je maakt een ring, hangertje of sleutelhanger.* Als je klaar bent met alles, mag je jezelf smid van het Zilvermuseum noemen. Ga terug naar de zilversmeden en vraag om je diploma. Maak een foto en plaats deze op de Facebookpagina van het Zilvermuseum.

Het project komt het best tot zijn recht wanneer alle drie de stappen volledig worden doorlopen. Maar een leerkracht kan bijvoorbeeld door tijdgebrek er ook voor kiezen om wat minder (grote) bouwstenen te gebruiken. De verschillende lessen sluiten aan bij de bestaande kerndoelen binnen het Primair Onderwijs.
Scroll naar boven