Tips voor activiteiten in het Zilvermuseum

 

Maak een lodereindoosje

Herfstvakantie: Lodereindoosje maken
Om geurtjes te verbergen hadden mensen vroeger een lodereindoosje. Een doosje met een lekker luchtje. Maak je eigen lodereindoosje!
14.10.2020 om 14.00 uur € 7,50, vooraf reserveren.
20.10.2020 om 14.00 uur € 7,50, vooraf reserveren
Bekijk ook de lodereindoosjes in de Zilverlounge en bij Boudoir!

Schatzoeken met de dwergen
Dwergen hebben zich verstopt in het Zilvermuseum! Zoek ze op en help hen om mooie voorwerpen te vinden. Maak een schatkistje in de Zilverwerkplaats en ontvang aan het einde van de speurtocht een echte ‘schat’. € 4,50. Dagelijks, bij de kassa te koop.
Lees meer over Boudoir.

Schatzoeken met Steve
Met deze speurtocht gaan kinderen op zoek naar grondstoffen. Ze ontdekken voorwerpen die in het boudoir werden gebruikt. Kinderen maken een schatkistje in de Zilverwerkplaats en ontvangen aan het einde een echte ‘schat’. €4,50. Dagelijks, bij de kassa te koop.

Boudoir: Maak je eigen pomander
Om vieze luchtjes te verdrijven droegen mensen vaak een geurhanger, een pomander. Kinderen kunnen deze zomer hun eigen pomander maken in het Zilvermuseum. €2,50. Dagelijks, bij de kassa te koop.

Zilversmid voor een dag
Kruip in de huid van een zilversmid. Ontdek waar zilver vandaan komt en waar het voor gebruikt wordt. Maak daarna in de Zilverwerkplaats een soldatenplaatje, een vriendschapsring of sleutelhanger. €4,50. Arrangement €6,00 (incl. chips en drinken) Dagelijks, bij de kassa te koop. Lees meer over de zilverwerkplaats.

Ontdek de Meestertekens van de Zilverstad
Bezoek het Zilvermuseum en ontdek Zilverstad Schoonhoven met een wandeling/speurtocht. Je komt langs zilversmederijen, leert over meestertekens en smeedtechnieken. Kinderen maken een eigen meesterteken in de Zilverwerkplaats. Er is ook een losse wandeling voor volwassenen te koop.

'Boek vol Zilverwerken' VeelZijde-g Collectief
Met textiel kun je heel veel! Dat bewijzen de textielkunstenaars van het VeelZijde-g Collectief wel met hun expositie 'Boek vol Zilverwerken van 26 september t/m 22 november 2020. Er is een lezing(Zaterdag 10 oktober), een workshop voor volwassenen (6 november) en een workshop voor kinderen(Zaterdag 31 oktober). Zo kunnen bezoekers nader kennis maken met textielkunst en zilver(draad). Lees hier meer.
word museuminspecteur

Inspecteer ons museum
Vorig jaar kreeg ons museum een 8,4 van kinderen die de museuminspectie bij ons hebben gedaan. Doe jij hem deze vakantie? Vraag ernaar bij de kassa of kijk op de website van museumkids.

Lodereindoosjes voor rijke stinkerds
Mensen konden zich vroeger niet altijd goed wassen. Daarom zochten ze een manier om vieze luchtjes te verdrijven. Ze maakten zelf geurig water, L'eau de Reine of 'koninginne' water, vandaar Lodereindoosje. In het doosje zat een sponsje met geurwater en daarmee depten ze zich nat en roken heerlijk...

 

 

 

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven