Zomervakantie in het Zilvermuseum

 

Blijf je deze zomer thuis en ben je op zoek naar een leuk uitje? Kom naar het Zilvermuseum. Er is van alles te doen! Download onze flyer of kijk hieronder. Zomeractiviteiten in het Zilvermuseum 2020

 

Koninklijke waaier
Bij onze tentoonstelling Boudoir zijn mooie waaiers zien. Ze zijn versierd met zilver, steentjes en mooie tekeningen. Kom met het gezin naar het Zilvermuseum deze zomer, kinderen kunnen een waaier kleuren in de Zilverlounge. Gratis.

Schatzoeken met de dwergen
Dwergen hebben zich verstopt in het Zilvermuseum! Zoek ze op en help hen om mooie voorwerpen te vinden. Maak een schatkistje in de Zilverwerkplaats en ontvang aan het einde van de speurtocht een echte ‘schat’. € 4,50. Dagelijks, bij de kassa te koop.
Lees meer over Boudoir.

Schatzoeken met Steve
Met deze speurtocht gaan kinderen op zoek naar grondstoffen. Ze ontdekken voorwerpen die in het boudoir werden gebruikt. Kinderen maken een schatkistje in de Zilverwerkplaats en ontvangen aan het einde een echte ‘schat’. €4,50. Dagelijks, bij de kassa te koop.

Boudoir: Maak je eigen pomander
Om vieze luchtjes te verdrijven droegen mensen vaak een geurhanger, een pomander. Kinderen kunnen deze zomer hun eigen pomander maken in het Zilvermuseum. €2,50. Dagelijks, bij de kassa te koop.

Zilversmid voor een dag
Kruip in de huid van een zilversmid. Ontdek waar zilver vandaan komt en waar het voor gebruikt wordt. Maak daarna in de Zilverwerkplaats een soldatenplaatje, een vriendschapsring of sleutelhanger. €4,50. Arrangement €6,00 (incl. chips en drinken) Dagelijks, bij de kassa te koop. Lees meer over de zilverwerkplaats.

Ontdek de Zilverstad
Bezoek het Zilvermuseum en ontdek Zilverstad Schoonhoven met een wandeling/speurtocht. Je komt langs zilversmederijen, leert over meestertekens en smeedtechnieken. Kinderen maken een eigen meesterteken in de Zilverwerkplaats. Vanaf 18 juli 2020. Dagelijks, bij de kassa te koop.

OPEN UP
Bekijk meer dan 60 moderne zilveren objecten van over de hele wereld. Gemaakt door smeden van de HammerClub. QR-codes vertellen je het verhaal achter het object via filmpjes van de smeden. Daarna kunnen kinderen zelf aan de slag in de Zilverwerkplaats! Lees meer over de expositie.

Inspecteer ons museum
Vorig jaar kreeg ons museum een 8,4 van kinderen die de museuminspectie bij ons hebben gedaan. Doe jij hem deze vakantie? Vraag ernaar bij de kassa of kijk op de website van museumkids.

Workshop kinderen: bellenblaas
Op woensdag 5 augustus en woensdag 12 augustus om 14.00 uur is de workshop Bellenblaas voor kinderen vanaf 6 jaar. Met draad wordt een mooie bellenblaasvorm gemaakt en daarna...blazen maar! Kinderen moeten van te voren opgegeven worden via reservering@zilvermuseum.nl. In totaal kunnen er maximaal 8 kinderen per keer mee doen.

 

 

 

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven