Kinderactiviteiten in het Zilvermuseum

 

 Maak je eigen pomander
Om vieze luchtjes te verdrijven droegen mensen vaak een geurhanger, een pomander. Kinderen kunnen deze zomer hun eigen pomander maken in het Zilvermuseum. €2,50. Dagelijks, bij de kassa te koop.

Zilversmid voor een dag
Kruip in de huid van een zilversmid. Ontdek waar zilver vandaan komt en waar het voor gebruikt wordt. Maak daarna in de Zilverwerkplaats een soldatenplaatje, een vriendschapsring of sleutelhanger. €4,50. Arrangement €6,00 (incl. chips en drinken) Dagelijks, bij de kassa te koop. Lees meer over de zilverwerkplaats.

Ontdek de Meestertekens van de Zilverstad
Bezoek het Zilvermuseum en ontdek Zilverstad Schoonhoven met een wandeling/speurtocht. Je komt langs zilversmederijen, leert over meestertekens en smeedtechnieken. Kinderen maken een eigen meesterteken in de Zilverwerkplaats. Er is ook een losse wandeling voor volwassenen te koop.

word museuminspecteur

Inspecteer ons museum
Vorig jaar kreeg ons museum een 8,4 van kinderen die de museuminspectie bij ons hebben gedaan. Doe jij hem deze vakantie? Vraag ernaar bij de kassa of kijk op de website van museumkids.

Lodereindoosjes voor rijke stinkerds
Mensen konden zich vroeger niet altijd goed wassen. Daarom zochten ze een manier om vieze luchtjes te verdrijven. Ze maakten zelf geurig water, L'eau de Reine of 'koninginne' water, vandaar Lodereindoosje. In het doosje zat een sponsje met geurwater en daarmee depten ze zich nat en roken heerlijk...

 

 

 

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven