Bekijk hieronder leuke afbeeldingen, filmpjes en activiteiten voor thuis!

Vrijheidsvogeltje

5 mei, bevrijdingsdag , vier je het met ons mee? Maak je vrijheidsvogel met materialen die je thuis hebt! Bekijk hier het instructiefilmpje. Download hier de werkbeschrijving.

Museumweek 2021

Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven zet dit jaar in de Nationale Museumweek (19-25 april 2021) de zilveren miniaturen als ‘pronkstuk’ centraal. De figuurtjes vieren samen hun vrijheid na corona in Zilverstad. Er is weer van alles mogelijk, zoals samen de Zilverdag vieren, dansen, muziek maken, winkelen, elkaar een knuffel geven en het museum bezoeken. Bekijk de activiteiten!

De tafel mooi dekken voor Pasen? Poets het zilver!

Niets is mooier dan een prachtig gedekte tafel met tafelzilver. Maar hoe kun je zilver goed poetsen en welke middelen heb je nodig? Hier een aantal tips. In onze webshop bestel je de juiste spullen. Webshop bestellingen kunnen ook op afspraak worden afgehaald bij ons in Schoonhoven.

De Glans van Zilver 'Jan van Nouhuys - Ground Hope'

RTV Krimpenerwaard maakt een mooie aflevering in de serie 'De glans van Zilver over de tentoonstelling Ground Hope. Een prachtige preview, bekijk het hier. Bestel ook alvast het boek in onze webshop.

Internationale Vrouwendag

Op maandag 8 maart is het internationale vrouwendag. Speciaal hiervoor hebben we drie korte vlogs opgenomen waarin medewerkers van het museum een vrouwelijke ontwerper of zilversmid uitlichten. Ontdek meer over Christa Ehrlich, Emmy Roth en Pauline Barendse.

 Tussen Kunst en Kitsch Extra in het Zilvermuseum

Afgelopen week was het Zilvermuseum te zien in ‘Tussen Kunst en Kitsch Extra’. Er wordt doorgepraat over één van de bijzondere vondsten uit de aflevering van ‘Tussen Kunst en Kitsch', dit keer Hansje in de Kelder.  Expert Emiel Aardewerk neemt de kijker mee naar het Zilvermuseum waar een Hansje in de kelder staat uit de 17de eeuw en meer zilveren geboortegeschenken. Er komt nog een leuke geboortebeker voorbij van Dubbelop. Ook Schoonhoven komt in beeld en zilversmid Paul de Vries.  Kijk het hier!

Terugblik op Boudoir

De tentoonstelling Boudoir is voorbij! We laten het nog een keer in vogelvlucht zien voor wie niet de gelegenheid heeft gehad om te komen, of nog wil nagenieten. Op onze social media gaan we wat dieper in op sommige objecten.
Bekijk het filmpje.

Dubbelop

De Glans van Zilver 'Dubbelop'

Het museum dicht en toch even binnenkijken? RTV Krimpenerwaard geeft in De Glans van Zilver een blik achter de schermen bij de opbouw van de tentoonstelling Dubbelop van zilversmeden Jan Matthesius en Pauline Barendse. Gepresenteerd door Wendy van Buren. We zijn ontzettend blij met deze mooie weergave dankzij RTV Krimpenerwaard! Bekijk het filmpje. Steun de lokale omroep en wordt vriend.

Probeer de filters uit

Hoe staat een antieke zilveren theepot bij jou op tafel? Wil je de 100 jaar oude burgemeestersketen van Schoonhoven eens aanpassen? Of wil je zien hoe een kandelaber van Van Kempen en Begeer op je tafel staat?  Maak grappige foto's met onze Instagramfilters. Je kunt ze nog extra leuk maken met gif-jes!  Ga naar Instagram. 

Lessen voor scholen, thuis of op de BSO

Het Zilvermuseum heeft  vier lessen gemaakt voor op school, thuis of op de BSO, waarmee leerlingen aan de slag kunnen met een leuke opdracht voor kunst, cultuur en beeldende vorming. Alle opdrachten zijn gelinkt aan het werk van een goud- en zilversmid. We hebben nog wat extra tips toegevoegd voor verdieping. Voor de opdracht zijn enkel materialen nodig die iedereen in huis heeft. De opdracht staat in een pdf, je kunt hem downloaden. Als de deuren van het museum weer open gaan zijn jullie van harte welkom voor een bezoek in het 'echt'. Klik hier voor de lessen. 

Hanger Double Dutch Dubbelop

Shoppen

Even lekker shoppen. Koop wat moois voor jezelf of als cadeau! We hebben heel leuke artikelen in onze webshop van Dubbelop. Zij exposeren ook nog tot en met 21 maart in het Zilvermuseum.  Ga naar de shop.  

Voor ouders en leerkrachten

Wat kunnen de kinderen nu weer doen? Bestel de Zilversmidkit. Een leuk pakketje om thuis mee aan de slag te gaan voor kinderen en het vak van de edelsmid te ontdekken. Leerkrachten kunnen een grotere hoeveelheid bestellen tegen een andere prijs, neem contact op via de mail.  Kijk hier welke pakketjes er zijn. 

Boek Vol Zilverwerken

Boek Vol Zilverwerken

Van de expositie Boek vol Zilverwerken moesten we wat eerder afscheid nemen tijdens de sluiting in november. We brengen het daarom nog een keer in beeld. Bekijk het filmpje van de expositie.

Tentoonstelling Dynasty Zilvermuseum

Dynasty online

De tentoonstelling Dynasty is voorbij...maar nu online te bezoeken! Ontdek wat zich allemaal afspeelde in het familiebedrijf  Van Kempen en Begeer, ooit één van de grootste zilverfabrikanten van Nederland.

Smeden van het Gilde St. Eloy

Waar in Schoonhoven zitten de smeden van het Gilde St. Eloy?

Feest

Groots Christofle zilver was te zien bij de tentoonstelling Feest! van 17 april t/m 16 september 2018. Beleef het feest opnieuw...

HammerClub OPEN UP 2020 Zilvermuseum

OPEN UP - HammerClub

In de zomer van 2020 exposeerde smeden van de internationale HammerClub in het Zilvermuseum in het kader van 125 jaar vakschool. Vanwege corona konden de smeden zelf niet hun stuk presenteren, daarom deden zij dit met een filmpje op Youtube. Bekijk hier de filmpjes.

Museum Vlog

Medewerkers van het museum vertellen u over een bijzonder stuk of interessant feit. Bekijk de Vlogs.  

 

 

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven