Videoprijs

Videoprijs 2019

Studenten van de opleiding goud- of zilversmeden aan de Vakschool ronden hun opleiding af met een proeve van bekwaamheid: het Meesterstuk. Dit eindexamenwerk wordt jaarlijks na de zomer in het Zilvermuseum geëxposeerd.
De Vriendenkring organiseert jaarlijks een wedstrijd voor de meest aansprekende “making of” video van de Meesterstukken. Het doel van de prijs, de voorwaarden voor deelname en de wijze van jurering zijn vastgelegd in een protocol. De winnaar mag voor € 500 aan edelstenen uitzoeken bij de edelstenen groothandel BirGem in Schoonhoven. De prijs is mogelijk gemaakt door BirGem en de Vriendenkring.
Er waren in 2019 zeven inzendingen. De winnaar werd Mara Flores.
De jury bestond uit Wendy van Buren, Huub Rogier en Guido van Hassel, allen betrokken bij de Vakschool, Bir Muste (BirGem) en de voorzitter van de Vriendenkring.
De jury was unaniem over de winnaar en vond dat Mara zichzelf én het sieraad op een goede manier in de schijnwerpers zet. De gesproken uitleg maakt het persoonlijk en origineel. Mara brengt nieuwe en oude technieken goed in beeld met een duidelijke opbouw, alle fases zijn goed te zien. Doordat ze zichzelf presenteert met de sieraden is een prachtig persoonlijk beeld ontstaan in het eindshot.

 

Videoinzendingen

Protocol videoprijs

 

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven