Ramen zilverfabriek Hooijkaas krijgen nieuw onderkomen in Zilvermuseum

Op vrijdag 8 december a.s. zullen 3 glas-in-loodramen uit de voormalige zilverfabriek Hooijkaas officieel worden onthuld door de familie Hooijkaas in het Nederlands Zilvermuseum.

De drie glas-in-lood ramen zijn ontworpen door Henri van der Stok (1870-1946). Hij heeft onder andere ramen ontworpen voor het Bijenkorffiliaal in Den Haag, de Nieuwe Kerk te Delft en het stadhuis van Schoonhoven. Toen de zilverfabriek Hooijkaas in Schoonhoven werd afgebroken, zijn deze bijzondere ramen van de sloop gered. Jarenlang  hebben zij in opslag gestaan. Nu hebben zij een nieuwe plaats gekregen in het Zilvermuseum waar zij weer in volle pracht te bewonderen zijn.

Mogelijk gemaakt door: Stichting Cultureel  Erfgoed Schoonhoven, Bouwbedrijf Versluis Spelt, Wiltenburg Schilders