MuseumJeugdUniversiteit

Onze colleges:

Echt of nep? Hoe herken je echt zilver?

Echt of nep? In dit werkcollege ga je aan de slag met echt zilver en fake zilver. Niet alles is wat het lijkt. Aan jou de taak om te kijken welke objecten zilver zijn en welke niet. Leer door het bekijken van keurtekens, het toetsen van zilver, en het voelen aan zilver of iets echt of nep is.

Expert: Arjenne Bouwknegt

 

Is het eten met een zilveren lepel lekker?

Bij de staatsbanketten van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zie je veel zilver op tafel. Grote zilveren manden met bloemen, hoge kandelaars en heel veel zilver bestek. Maar hebben alleen koningen zilver in huis of eten “gewone” mensen ook met zilver bestek? Waar komt het vandaan? Waar wordt het gemaakt? En hoe wordt het gemaakt?

  • Expert: Joffrey Walonker

 

Wat ontwerpt een designer van zilver?

Lex Pott werd gevraagd om iets van zilver voor het Zilvermuseum te maken. Hij bedacht al eerder een spiegel waar zilver in gebruikt is. Als je niks met zilver doet wordt het zwart. Dit heeft hij bij het bedenken van de nieuwe spiegel gebruikt. Wat hij voor het museum bedenkt is nu nog een verrassing. Kom kijken en stel vragen hoe zijn ontwerp bedacht is!

  • Expert: Lex Pott

 

Voor meer informatie en aanmeldingen via de site van de MuseumJeugdUniversiteit:>> www.museumjeugduniversiteit.nl

Arjenne Bouwknegt - Conservator

Arjenne Bouwknegt is de conservator van het Zilvermuseum. Zij zorgt er voor dat de collectie zilver van het museum goed bewaard blijft en aangevuld wordt met nieuwe voorwerpen. Daarnaast stelt zij de tijdelijke tentoonstellingen samen.

 

Joffrey Walonker – Design Manager

Joffrey Walonker is Design Manager bij Royal Van Kempen & Begeer. Zij maken onder andere zilveren bestekken. Joffrey Walonker zorgt ervoor dat de producten die gemaakt worden passen bij wat de klanten willen. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de vorm van het product niet alleen mooi is maar ook goed functioneert.

Lex Pott – Designer

Lex Pott is een Dutch Designer. Hij studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Lex Pott maakt voorwerpen waarbij het extra let op de vorm van het voorwerp en hoe je het voorwerp gaat gebruiken. Hij gebruikt daarvoor materiaal en vormen uit de natuur.