WorkshopsMaak uw eigen draadsieraad.
Geef uw zilver weer glans
Workshop sieraden maken
Filigrain is een oude techniek waarbij goudsmeden werken met heel fijn zilverdraad om juwelen te maken. Het is een precies werkje dat je niet één, twee, drie onder de knie hebt. Maar met draad kun je ook eenvoudiger modellen maken. Probeer het zelf en ga naar huis met een zilveren hanger of ring!

De workshop begint met een korte rondleiding door de zilvercollectie met speciale aandacht voor de vormgeving. Daarna gaat u zelf aan de slag in het Zilverlab met zilverdraad om een hanger/ring te maken. Deze workshop is bedoeld als een vingeroefening van het ambacht goudsmeden. In het Zilverlab is het helaas niet mogelijk om met vuur te smeden.

Wij geven de worskhop draadsieraad vanaf 4 t/m 10 personen.

Workshop Zilverpoetsen
Waarom wordt zilver zwart? Welk poetsmiddel moet je gebruiken en hoe kan je zilver het beste bewaren? Tijdens de workshop krijgt u antwoord op deze vragen. U maakt kennis met verschillende methodes van zilverpoetsen. Er is een demonstratie van de oudste manier om zilver zijn glans te geven. U kunt eigen zilveren voorwerpen meenemen om te poetsen, ook eventuele probleemgevallen.
Bij de workshop is een pakketje met poetshulpmiddelen (poetsdoek, schuurlapje, wattenstokjes en borstel) inbegrepen. Tevens krijgt u een korte rondleiding door de zilvercollectie van het museum.
Reserveren en meer informatie
De workshops zijn uitsluitend op afspraak. U kunt een workshop boeken via het telefoonnummer 0182 - 38 56 12 of via reservering@zilvermuseum.nl. Indien mogelijk graag aan geven welk draadsieraad u wilt maken. Graag zien wij uw reservering tegemoet tenminste twee weken voor de gewenste datum van het uitje. U krijgt van ons een schriftelijke bevestiging. Voor akkoord de bevestiging getekend retour. Wijziging in aantal personen zijn mogelijk tot 1 week van te voren.
Prijzen Workshops:
Draadsieraad: €29,95 pp
Workshop Zilverpoetsen: €36,- pp