Zilversmederij

De Zilversmederij
Ontdek het geheim van de smid in de Zilversmederij. Vraag ze het hemd van het lijf. Kijk de smeden letterlijk op de vingers wanneer zij met goud en zilver de mooiste creaties maken. Beleef het ambacht van dichtbij.

Achtergrond Zilversmederij
De Zilversmederij is tot stand gekomen door de samenwerking Stichting Silver in Motion, Vakschool Schoonhoven, Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven en de gemeente Schoonhoven. Het doel is startende zilver- en goudsmeden die afgestudeerd zijn aan de Vakschool de kans te bieden zich als (cultureel) ondernemer verder te ontwikkelen.

De Zilversmederij nu
Inmiddels is de Zilversmederij een smeltkroes van startende smeden en “oude rotten” in het vak. Een plek waar jonge ondernemers hun bedrijf starten, een collectie en klantenkring opbouwen en waar meestersmeden hun kennis en vaardigheden doorgeven. De bezoekers van de Zilversmederij ontdekken wat het vak zilver- en goudsmeden inhoudt. Je ruikt, hoort en ziet het zilver als je de smederij binnen stapt. Dagelijks zijn smeden aan het werk. Zij laten graag hun vaardigheden aan de bezoeker zien en vertellen gepassioneerd over hun vak.

Openingstijden
De Zilversmederij is geopend tijdens openingstijden van het museum. Het aantal smeden dat aanwezig is, kan per dag verschillen. De smederij is onderdeel van het museum en te bezoeken met een geldig entreekaartje voor het museum. In de Zilversmederij worden objecten en sieraden van de verschillende smeden gemaakt en verkocht.

 

Onze zilversmeden

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven