Zilverwerkplaats – voor kinderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zelf aan de slag 

Hoe voelt het om een zilversmid te zijn? Is het moeilijk om een vorm uit metaal te maken? In de Zilverwerkplaats ondervinden de bezoekers hoe "zilver" onder hun handen tot leven komt. Eerst haalt men een pakketje "zilver" uit de muur en gaat dan met een beschrijving aan de slag. Er kan bijvoorbeeld een hanger, ring of sleutelhanger worden gemaakt. Elk kwartaal wisselt het aanbod en zijn er nieuwe pakketten verkrijgbaar. En bij elke tentoonstelling is er een speciale item dat gemaakt kan worden. De Zilverwerkplaats is voor jong en oud en tijdens reguliere openingstijden van het museum te bezoeken na aankoop van een entreekaartje. In de Zilverwerkplaats worden ook workshops gegeven, bijvoorbeeld in de schoolvakanties. Het kan zijn dat tijdens de duur van de workshop de plaatsen in het lab bezet zijn.  Materiaalpakketjes kunnen uit  de automatique worden gehaald voor € 2,50 per pakket.

Speciaal voor kinderen: Zilversmid voor een dag

Stap in de huid van een zilversmid. Je gaat op bezoek bij de zilversmeden. Daarna ga je naar de Wereld van Zilver. Hier zie je waar zilver allemaal voor wordt gebruikt. Kraak daarna de code van de kluis en bewonder de prachtige en bijzondere collectie zilver. Je maakt kennis met onze manier van leven en eten van 1600 tot nu aan een 14 meter lange tafel. Dan ga je zelf aan de slag in de Zilverwerkplaats. Je maakt een ring, hangertje of sleutelhanger.* Als je klaar bent met alles, mag je jezelf smid van het Zilvermuseum noemen. Ga terug naar de zilversmeden en vraag om je diploma. Maak een foto en plaats deze op de Facebookpagina van het Zilvermuseum.

Tijdens reguliere openingstijden. Leeftijd 4 – 12 jaar

Entree t/m 17 jaar gratis onder begeleiding van betalende volwassenen**.

Speciaal tijdens de tentoonstelling Boudoir

Speciaal voor de tentoonstelling Boudoir kan je in de Zilverwerkplaats een pomander maken. Om vieze luchtjes te verdrijven droegen mensen vaak een geurhanger, een pomander. Je gaat in de Zilverwerkplaats aan de slag met het stappenplan. De pomander kan gemaakt worden tijdens de looptijd van de tentoonstelling Boudoir. Materiaalpakketjes kunnen uit  de automatique worden gehaald voor € 2,50 per pakket

Tijdens reguliere openingstijden. Leeftijd 4 – 12 jaar

Entree t/m 17 jaar gratis onder begeleiding van betalende volwassenen**.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven