Leuke opdrachten voor thuis of BSO

Het Zilvermuseum heeft  vier lessen gemaakt voor op school, thuis of op de BSO, waarmee leerlingen aan de slag kunnen met een leuke opdracht voor kunst, cultuur en beeldende vorming.

Alle opdrachten zijn gelinkt aan het werk van een goud- of zilversmid. We hebben nog wat extra tips toegevoegd voor verdieping. Voor de opdracht zijn enkel materialen nodig die iedereen in huis heeft. De opdracht staat in een pdf, je kunt hem downloaden.

We wensen je veel succes komende weken en houd de website in de gaten voor nieuwe tips en filmpjes waarin we het museum digitaal presenteren. Als de deuren van het museum weer open gaan zijn jullie van harte welkom voor een bezoek in het 'echt'.

0. Thema Valentijn
Voor de thuiswerkende kinderen, ouders, juffen en meesters...hebben we twee leuke opdrachten met het thema Valentijn. Ga aan de slag met materiaal dat iedereen wel in huis heeft en maak het gezellig! Of stuur het op naar iemand die je leuk vindt...wie weet krijg je een bericht terug! Lees hier de instructie voor de Valentijnslinger en het Valentijnshart. Het enkele hart is een variatie, je gebruikte dezelfde instructies maar een ander filmpje.
Klik hier voor het filmpje van de hartenslinger en het hart.

Stuur een foto van het resultaat naar marketing@zilvermuseum.nl en win een van de drie zilversmidkits voor thuis! We posten de foto op onze social media met #valentijnzilvermuseum.

1. Les voor de onderbouw: Een medaille maken
Deze les gaat over de olympische spelen en de kinderen maken een medaille.

2. Les voor de onder- en middenbouw: De mooiste vis van de zee
Deze les gaat over verschillende technieken die een zilversmid toepast en de kinderen maken een leuke vis.

3. Les voor de middenbouw: Zilverstructuur
In deze les gaan kinderen ontdekken hoe je met kleur en reliëf diepte aan kan brengen.

4. Les voor de middenbouw: Door het oog van de kunstenaar
Kinderen leren door het maken van een poppetje en het tekenen van schaduw om goed te kijken naar een object.

les medaille maken - zilvermuseum

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven