Workshop Tingieten
19 november 2023

Workshop Tingieten voor volwassenen

Tin in het Zilvermuseum? Ja, inderdaad, tin in het Zilvermuseum! Een beetje mooi oppoetsen en het materiaal is bijna niet te onderscheiden van zilver. In de expositie ‘Tin Ten Toon’ onthullen we de veelzijdigheid van het materiaal. Van pispotten tot soldaten en van gedekte tafels tot stadskannen, tin komt overal in voor. Al bekend met dit eeuwenoude materiaal of nog nooit eerder van gehoord? Deze workshop is geschikt voor iedereen die al eens tin heeft willen gieten of nog meer willen weten over tin. Met dit arrangement van een rondleiding en een workshop ga je naar huis met nieuwe kennis en een zelfgemaakt tinnen object! 

Deze workshop vindt eenmalig plaats op 19 november 2023 en is geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar. Wil je de workshop liever met een eigen groep op een andere datum boeken? Bekijk hieronder bij ‘Groepen‘ de voorwaarden. 

Er is ook een verkoopkraam aanwezig waar je leuke cadeaus kunt kopen. Bij de expositie Tin Ten Toon zelf is ook een boek verkrijgbaar.

Workshop Tingieten voor volwassenen wordt aangeboden in samenwerking met Tingieterij Holland.

Programma, prijzen en boeken

Programma

  • 13.00 uur: Inloop
  • 13.30 uur: Ontvangst met koffie/thee
  • 13.45-14.15 uur: Rondleiding op zaal bij Tin Ten Toon
  • 14.30-16.30 uur: Workshop Tingieten

De workshop tingieten voor volwassenen is op 19 november 2023. Het workshoparrangement is €45,- p.p. exclusief entree. Museumkaart, ICOM en VIP-kaart van de Vriendenloterij zijn geldig. Reserveren gaat via de webshop. 

Groepen

Wil je dit arrangement voor een eigen groep op een andere datum? Wij geven de workshop tingieten vanaf 12 personen. Geschikt vanaf de leeftijd 18 jaar. De workshops zijn uitsluitend op afspraak. Graag twee weken van te voren reserveren. Je kunt een workshop boeken door te mailen naar reservering@zilvermuseum.nl of bel 0182 – 385 612. 

Workshoparrangement  €45,- p.p. (excl. entree, Museumkaart )
– Ontvangst met koffie/thee
– Rondleiding op zaal bij Tin Ten Toon
– Workshop tingieten

Voor kinderen

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kunnen ook kinderen aan de slag met het eeuwenoude materiaal tin. Op zondag 8 oktober vinden twee workshops plaats om 13.00 en 15.00 uur. 

Ook met de najaarsreeks van MuseumJeugdUniversiteit ‘Tintastisch’ gaan we aan de slag met tin. Dit dubbelcollege telt een college van tinexpert Jan Beekhuizen en een workshop van de Tingieterij Holland.

Gro-Up: Meld je aan voor Sprekend Zilver! Maak je eigen sieraad, voor 12-18 jaar
Voor alle leeftijden

Workshops & Activiteiten

Wil je een andere workshop doen maar dan met het materiaal zilver? Kijk dan bij de workshop Draadsieraad en Ajour Zagen. Of boek een workshop met uitdaging in de smederij!

Voor jongeren hebben we in samenwerking met Gro-Up het project Sprekend Zilver. Dit project biedt jongeren de kans zelf een sieraad te maken dat hoop geeft.

We hebben niet alleen voor volwassenen activiteiten. Voor kinderen zijn er in de schoolvakanties workshops en zij kunnen dagelijks in de Zilverwerkplaats iets moois maken! Kies bijvoorbeeld uit een hanger, armband of ringen. De allerkleinsten, vanaf 2 jaar, kunnen een boerderijdier versieren.

Scroll naar boven