Maja Houtman
Ontdek het ambacht

Maak een theezeef

Ben je op zoek naar een leuke workshop in Zilverstad Schoonhoven? Dan is dit een unieke kans. Zilversmid Maja Houtman, die bekend staat om haar bijzondere werk met Zilverdraad geeft eenmalig een workshop op zaterdag 17 september! In deze workshop ontdek je een beetje het Geheim van de Smid en maak je zelf een theezeef met echt zilverdraad. Deze kun je gebruiken voor allemaal heerlijke losse thee en gaat de rest van je leven mee. De workshop is toegankelijk voor volwassen en geschikt voor beginners. Na afloop bekijk je de expositie Strings Attached en het Geheim van de Smid en ontdek je historisch en modern filigrain werk. In de smederij van het museum kijk je de smid op de vingers.

Beeld: Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Beeld: Maja Houtman
Programma

Een dag vol zilver

De workshop wordt gegeven op zaterdag 17 september en kost 80 euro per persoon (min. 6 deelnemers om van start te gaan, onder voorbehoud van coronamaatregelen). Museumjaarkaart is niet geldig. Maja geeft de workshop in het Kenniscentrum van het Zilvermuseum.

9:45                    Ontvangst met koffie en thee
10:00 – 12:00    Introductie en workshop theezeef maken
12:00 – 12:30    Lunch 
12:30 – 14:00    Workshop theezeef maken (vervolg)
14:00 – 16:00    Bezoek het Zilvermuseum met o.a.
                           expositie Strings Attached (vrij rondlopen)
                           en Geheim van de Smid.

Prijs: Voor 80,- euro per persoon heb je een compleet verzorgde dag, inclusief koffie/thee, lunch, workshop en bezoek aan het museum. Boek snel, want er zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar. 

Over de smid

Maja Houtman

Maja Houtman (1963) raakte gefascineerd door een zelf ontwikkelde filigrain- of draadtechniek. De luchtige, maar verrassend stevige wikkels vormen colliers, armbanden, broches en ringen of op zichzelf staande objecten. Maja blijft leren, experimenteren en combineren. Soms met edelstenen, soms met meters ketting, die weer worden verknipt en verwerkt. Maar ook in grotere schalen of kunstobjecten past zij haar opgedane kennis en nieuwe ideeën toe. Haar werk wint internationale prijzen, zoals de prestigieuze Saul Bell Award en de Chinese HRD Award. Waar de mythologische Arachne meesteres was in het spinnen en weven gaat Maja nog een stap verder.

Video: Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Scroll naar top