Sinterklaas
Vier de feestdagen

Sinterklaas in het museum

Op 2 december komt Sinterklaas naar het Zilvermuseum! Ga met de Sint op de foto, geef alvast je verlanglijstje door of geef een hand. Sinterklaas is te bezoeken tussen 14:00 en 15:00 uur. Benieuwd naar waar Sinterklaas slaapt terwijl hij in Nederland is? In het Zilvermuseum kun je zijn slaapkamer bezoeken. Wel zachtjes praten, hoor. We willen hem natuurlijk niet wakker maken… 

Sinterklaas bezoeken in het Zilvermuseum is gratis voor kinderen en hun ouder(s) of verzorger(s). Reserveren is niet nodig. 

Maak je bezoek nog leuker door ook een ring te maken of de speurtocht te doen!

Beeld: Stephan Tellier
Sinterklaas in het museum

Maak een sinterklaasring

Sinterklaas herken je aan zijn mantel en mijter, staf, boek, en… zijn beroemde ring natuurlijk! Kinderen kunnen in de Zilverwerkplaats een mooie sinterklaasring maken.

Het maken van de ring is gratis voor kinderen onder begeleiding van een betalende volwassene (Museumkaart geldig). De ring is op eigen gelegenheid te maken in de Zilverwerkplaats. Reserveren is niet nodig. Wil je ook de spannende speurtocht erbij doen? Dan is het 2,50 euro. 

Klaar met het maken van de ring? Maak het bezoek aan het Zilvermuseum compleet met een heerlijke warme chocolademelk en speculaas in de Zilverlounge. Nu voor het speciale actietarief van €2,00.

Sint op bezoek

Daar wordt aan de deur geklopt...

Sinterklaas heeft een gaatje gevonden in zijn agenda om een bezoek te brengen aan het Nederlands Zilvermuseum! Op vrijdag 2 december, van 14:00 uur tot 15:00 uur, is Sinterklaas in de Zilverlounge. Kinderen kunnen een handje schudden, hun wensen voor Pakjesavond alvast doorgeven of op de foto. 

Ga voor of na de ontmoeting met Sinterklaas aan de slag in de Zilverwerkplaats met het maken van een ring of geniet nog even na in de Zilverlounge met warme chocolademelk en speculaas. 

Scroll naar top