Lezing
Lezing Jachthuis St. Hubertus

Yuri van der Linden

Op 7 september 2024 komt Yuri van der Linden conservator bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, naar het Nederlands Zilvermuseum voor een lezing over het Jachthuis ontworpen door Berlage.  Aansluitend is het tafelzilver van Helene Kröller-Müller te bewonderen in de expositie ‘Aan tafel met Helene Kröller-Müller‘. Bij de expositie maak je kennis met Helene als opdrachtgeefster voor tafelzilver. Gecharmeerd van de eerdere ontwerpen voor gebouwen van de architecten Berlage en Van de Velde besluit ze ook met hen samen te werken voor haar tafelzilver. 

Beeld: Yuri van der Linden tijdens de opening van de expositie 'Aan tafel met Helene Kröller-Müller'. Gemaakt door John Wijntjes.
Beeld: Foto door John Wijntjes; Opening expositie 'Aan tafel met Helene Kröller-Müller'. Links: Directeur Nederlands Zilvermuseum Marcel Teheux. Rechts: Yuri van der Linden.
Belangrijke informatie

Wat, Waar en Wanneer?

De lezing wordt gegeven in het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven en vindt plaats op zaterdag 7 september 2024 van 14.00 uur tot 16.00 uur. De prijs voor de lezing is 12,50 euro inclusief koffie of thee en appelgebak (exclusief entree. Museumkaart en Vriendenloterij VIP-Kaart geldig). 

Reserveren voor de lezing is verplicht. Reserveer alvast een plekje via onze webshop!

Expositie

Aan tafel met Helene Kröller-Müller

‘Ken jij al het zilver van Berlage, waar ik nu iedere dag van geniet? Ik geloof van niet. Het is zo strak en mooi, dat alleen mijn fijne tafellakens er bij passen. Al het andere zou ik soms van de tafel weg willen nemen & ik verzin al hoe ik ook een werkelijk mooi servies er bij krijg.’
– Helene Kröller-Müller, 30 januari 1913, in een brief aan Sam van Deventer

Bij een bezoek aan de expositie van 12 oktober 2023 tot en met 2 juni 2024 ontdek je met eigen ogen hoe mooi het is!

Vorige slide
Volgende slide
Beeld 1: Campagnebeeld 'Aan tafel met Helene Kröller-Müller'; Beeld 2: Foto door John Wijntjes, Opening expositie; Beeld 3: H.P. Berlage, ontwerptekening voor een tafelcouvert met schepwerk, 1912, opusboek 't Binnenhuis, RKD - Nederlands instituut voor kunstgeschiedenis, Den Haag, Archief Jac. van den Bosch, foto: RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis
Scroll naar boven